Her er klassekapteinen i sørvest, Bjørn Roar Pettersen

Bjorno/ februar 22, 2016/ Ukategorisert

 

Hvordan ble du introdusert for 2.4

Jeg så et par 2.4 som seilte i Vågen i Stavanger for 3-4 år siden. Da var jeg om bord i en EXPRESS og tror det var i forbindelse med at vi skulle seile Stavangerseilasen. Det var kjærlighet ved første blikk – og jeg synes det så utrolig kult ut!

Men siden jeg også seiler EXPRESS gikk det en stund før jeg kom så langt at jeg kjøpte egen 2.4. Gjennom kollega Bjørn Forshei fikk jeg prøveseile høsten 2014 – og etter det var det egentlig ingen vei tilbake. Jeg kjøpte NOR116 i januar 2015.

Siden jeg er oppvokst på helgelandskysten er jeg vant til sjøen – men det var ikke noe seiling i oppveksten. Det ble jeg introdusert for da jeg studerte i Trondheim. Der hadde linjeforeningen en HERO 114 – og det ble noen turer med den. Senere, i Stavanger, ble det regattaseiling – først med Akers ALBIN NOVA, deretter som mannskap på en FIRST 36.7 og senere som deleier i en EXPRESS.
Hvilken båt seiler du, og hvilket utstyr bruker du?

Jeg kjøpte rekrutteringsbåten NOR116 med en grei seilpakke for 25 000,-. Dette var en flott måte å komme i gang på – og jeg håper vi får til flere slike rekrutteringsbåter. Merker at det er litt interesse rundt 2.4 i Stavanger nå – og NM på Hafrsfjord i august kan jo bidra positivt til rekruttering.

 

Når det gjelder utstyr ellers driver jeg å tenker meg om, og vet ikke helt hva jeg skal kjøpe. Men jeg har ihvertfall en vanlig stoppeklokke for å time startene.

 

For tiden har jeg mer fokus på å bruke blikket på konkurrenter, bane og vind enn instrumenter. Og opplever at jeg har en vei å gå der – selv om jeg innser at noe instrumentering vil bli nødvendig etter hvert.
Hva skal du delta på i 2016, og hva er målene dine for sesongen?

Det generelle målet for 2016 er å bli en bedre seiler. Blir nok ikke EM i Bordeaux – selv om det hadde vært kult. De har jo mye god vin der nede også!

Sesongplanleggingen er ikke ferdig ennå – men jeg vil delta på så mye som mulig. Og vil finne balansen mellom familie, EXPRESS seiling og 2.4 seiling. Nordisk i Gävle står høyt på lista. Og selvsagt NM på hjemmebane!
Bjørn RoarHvorfor mener du at også andre bør seile 2.4mR?

eg begynte å seile 2.4 for å seile mer og utvikle meg som seiler. Med EXPRESSEN blir det lite og ingen trening. Noen bor litt langt unna – og det passer sjelden for alle. Med 2.4 er det «no crew – no cry» – og enkelt å stikke ut en tur når jeg har en ledig stund.

Riggen på 2.4 har jo mye felles med større kjølbåter – og kan man trimme og seile 2.4 raskt og godt kan man også seile større båter. Og ved at man gjør alle oppgaver om bord i en 2.4 tenker jeg at mulighetene for å lære og utvikle seg er gode.

Jeg har jo kun seilt 2.4 i  en sesong – men har allerede merket at det er et godt miljø med mye seilekunnskap.

Legger en til at kostnaden for å komme i gang er lave – og at båten er lett å transportere rundt til NC og mesterskap – har en mange gode grunner for å seile 2.4.
Bjørn Roar

Share this Post