Her er historien til Bjørnar Erikstad

Bjorno/ mars 7, 2016/ Ukategorisert

Da er stafettpinnen kommet til vår mest kjente seiler! Bjørnar har så langt hatt en fantastisk karriere i 2.4, her er hans historie!

bjørnar

*Hvordan ble du introdusert for 2.4
Det var 2.4 i Tønsberg og mine foreldre mente at dette ville være en bra båt for meg. Jeg hadde før seilt Optimist, Soling og flere type havseilere. Likte seiling veldig godt og hadde lyst til å seile som skipper på egen skute. Første gangen jeg prøvde båten ble jeg frelst. Reidar Sårheim hjalp meg igang. Og ble regelrett sparket ut fra bryggen. Husker jeg fikk spurt hvilken pedal fører båten til babord. Vet ikke svarte Reidar, prøv. Etter dette ble jeg hektet. Jeg begynte med en lånebåt i Tønsberg før jeg kjøpte min første båt, NOR 70. Den båten fungerte bra, men ikke optimalt. Jeg hadde behov for en fokkebom. Derfor ble NOR 97 kjøpt inn som ny, en Stradivarius. Da gikk seilingen mye bedre. Men jeg fant raskt ut at hvis jeg skulle hevde meg innen Paralympisk seiling måtte jeg ha en Norlin. Etter noen år ble NOR 101 kjøpt inn. Hentet den på fabrikken i Finland, sammen med Eilert. Da begynte min virkelige interesse for båten. Seilte veldig mye bra, men hadde fortsatt behov for bedre tilpasning. Derfor ble NOR 102 kjøpt inn, og spesiallaget til meg. Dette var en meget god båt, som jeg seilte Paralympic i Athen og Beijing med. Etter det har jeg hatt 3 båter til, nå er jeg lykkelig eier av NOR 120 og 121
*Hvilken båt seiler du, og hvilket utstyr bruker du?
Jeg seiler Charger, Norlin mark 3. NOR 120 og 121. Jeg har Superspar mast, custom design bom og egenprodusert fokkebom. Jeg bruker Aker Seil, som jeg har vært med å utvikle. Har kun Harken utstyr ombord og bruker stort sett tau Robline. Bruker HellyHansen seiltøy, og er veldig fornøyd med det
*Hva skal du delta på i 2016, og hva er målene dine for sesongen?
Jeg skal delta på mye, men stort sett internasjonalt. Jeg satser på å delta på NM. Ellers er det store målet Paralympic, og drømmen er medalje.
*Hvorfor mener du at også andre bør seile 2.4mR?
Det er veldig lett å seile 2.4, men svært vanskelig å seile den fort. Derfor kan alle seile den. Skipper er også mannskap og tar alle avgjørelser. Man kommer seg lett ut på reise da båten ikke veier mye og er lett å ta en henger. Ønsker man å seile VM er det kun selvtilliten som hindrer en. Det å seile med ofte 100 andre båter er veldig gøy, utfordrende og til tider vanskelig. Og seiling skal ikke være for lett, for da er det ikke morsomt lenger.
Med vennlig hilsen
Bjørnar Erikstad

 

Share this Post