AIC og NC2 2016 i Ålesund

Ronnyt/ juni 1, 2016/ Rapporter fra regattabanen, Regattaer

Regattaene gikk av stabelen i helga med 14 deltakere på bortimot nøyaktig samme bane som under Nordisk i fjor da vi holdt på å blåse til Bloksberg. I år var det totalt annerledes. Så flotte forhold har vi vel sjelden hatt. Litt lite vind, men slett ikke for lite, stort sett jevnt 2 – 4 m/s. Ikke helt jevnt selvfølgelig, litt mer eller mindre noen steder, noen rolige vindskift, litt vanskelig å velge side av banen – kort sagt slik som det skal være. Og strålende solskinn under alle seilasene.

image

Første dag ble det en knapp times utsettelse – derfor det rolige havnebildet denne gangen; det er tatt umiddelbart før jeg etter telefonisk beskjed fra regattasjefen tok ned AP. Da fikk folk mer fart på seg.

Likevel fikk vi hele 6 seilaser på lørdag og var ferdig i svært god tid. Startbåten og alle merkene lå på nøyaktig samme sted under alle seilasene, så stødige var forholdene. Om seilasene er det bare å si at denne gangen var det fintrimming, fintrimming, fintrimming og kursvalg, kursvalg, kursvalg som var i fokus. De beste var best, og i midten ble det en voldsom poengstrid. Veldig spennende og inspirerende.

Friheten til å kunne sette båten på land mellom regattadagene reduserte trykket på plasser longside. 4 – 5 båter benyttet seg av muligheten, flest lokale. Å sette båten i krybba på land tar samme tid som å legge ut fender å fortøye, og en har jo langt bedre arbeidsforhold.

Fredag kveld var det Tonys fiskesuppe med ca. 16 til stede og lørdag var det Tonys kjøttgryte med ca. 23 til stede. God mat og god stemning. Vi var litt spent på temperaturen i plasthallen lørdag kveld, for da var det meldt et hissig tordenvær, regn og kraftig temperaturfall. Alt sammen kom, men lukket port, to store panelovner og 3 vifteovner, altså ca. 9 kW, ble det helt fin temperatur i hallen.

Hans Ekholm tok AIC-pokalen, som han gjorde i 2012. Den «nye» 2.4-stjerna, Trond F, kom hakk i hel, så Jan Nordin og på fjerde plass Ola som beste lokale seiler. Fra 4. til 9. plass skilte det deretter bare 9 poeng, så jammen var det tett, kfr. resultatlista. Ved premieutdelinga talte Inge Almås på vegne av ÅS om AIC og Ola Herje på vegne av Klasseklubben om NC2. Begge roste regattasjefen, Kjetil Poppe, og hans team for et strålende stevne. Til slutt hilste Hans Ekholm fra de svenske seilerne og garanterte at de stiller igjen neste år også. Både han og Jan Nordin har vært trofaste deltakere siden starten i 2008. Maken til forhold hadde han sjelden opplevd, sa han, både vær- og arrangementsmessig.

Rapport Pål K

Share this Post