2.4 Intervjuet, Desember 2014

Ronnyt/ desember 3, 2014/ Rapporter fra regattabanen

2.4mR klassen består av et bredt spekter av seilere. Noen av oss har erfaring fra vi var små, andre kom inn som voksne. Bakgrunn og båtklasser vi har seilt før er også veldig forskjellige. Vi har derfor tenkt å interjuve seilere i klassen vår i Norge for å få et kort innblikk i deres 2.4 verden.trond

 

Førstemann ut er Trond Sverre Førde, en mann fra Expressmiljøet

 

 

 

 

 

Hvordan ble du introdusert for 2.4mR ? 

Det hele begynte med at fattern kjøpte NOR 88. Jeg var ikke spesielt interessert i båttypen selv da, men hadde jo lyst å prøve. Etter hvert fikk jeg muligheten til å seile den, og etter ett par timer i båten var jeg ganske bitt av basillen. Jeg lånte deretter båten til NM i 2014 og da var jeg overbevist. Jeg tok kontakt med 2.4mR klubben og avtalte kjøp av båt.

 

Hvilken båt seiler du og hva slags utstyr benytter du ? 

Jeg seiler NOR 98, en 98 modell som jeg kjøpte av Norsk 2.4mR klubb høsten 2014. Båten er i mine øyne veldig bra, men manglet en del på utstyret noe jeg smertelig fikk erfare da pumpene ikke klarte ta unna vannet under NC4 i Bergen. Det endte med at jeg fylte båten når det kun var en lens igjen og jeg lå på en solid 3 plass…. Båten blir oppgradert med bla nye trimliner/løsninger og seil, samt grammet frem mot sesongen 2015, og jeg satser på å få trent en del medio februar/mars.

 

Hva skal du seile i 2015 og hvilke mål har du satt deg ? 

Jeg har allerede spikret treningssamlingen med Bjørnar 20-22 mars, Nordisk i Ålesund og NM på Østlandet i kalenderen. Ellers ønsker jeg å seile så mange NCer jeg får til i ett ellers tett program hvor jeg kombinerer 2.4 mR seiling med Express-seiling. Målene er en topp 5 plassering i NM og topp 10 i Nordisk. Høye ambisjoner kanskje, men man må ha noe å strekke seg etter.

 

Hvorfor mener du andre bør seile 2.4mR ? 

Jeg er veldig fascinert av hvordan 2.4en kombinerer kjølbåtseiling med det å ta alle avgjørelser selv, en erfaring jeg tidligere kun har opplevd i Europajolle. I Expressen er jeg rormann og kun det. På kryssen vet jeg ofte ikke hvor på banen jeg er en gang, da alle sanser kun er fokusert på å få båten til å gå fort. Jeg tror de fleste som seiler en større båt med ett lag hvor man har faste oppgaver føler det samme. Jeg tror at man ved å seile 2.4 blir en mye bedre seiler i alle henseender, og jeg kan ikke se at det finnes en klasse som tilbyr det samme på en bedre måte. I tillegg er jeg tilhenger av at seiling skal være enkelt og rimelig, samt at naturopplevelsen skal være stor. Når 2.4en oppfyller disse kravene i tillegg, mener jeg at valget er ganske enkelt om man ønsker ha det skikkelig gøy med seilingen.

Share this Post