Oktober – Hva skjer’a ?

hva-skjera-bilde
Fra Ålesund rapporteres det at Geir Fosserud (deltok i NoM i 2015 med NOR 107) har kjøpt NOR 135. Allerede er NOR 136 solgt til Rolf-Arne Andersen. Dvs at flåten i Ålesund nå er oppe i 16 båter derav 15 gode Norlin MKIII. For øvrig planlegges det en vinterserie i Ålesund….et veldig bra tiltak for de som ønsker strekke sesongen.
På Østlandet jobbes det foreløpig mest med å få til faste, ukentlige regattatilbud for 2.4 seilerne. I tillegg gjorde ikke en særdeles vindfattig vår det mulig å få til så mye seiling i indre Oslofjord. En av utfordringene er at flåten er spredd mellom indre og ytre fjord (Røyken og Tønsberg). Hvordan man skal få seilt mer sammen blir en av utfordringene for neste år. For øvrig er det lite bevegelse i flåten bortsett fra at Trond har kjøpt Helena Lucas 2004 mod, og Elisabeth Ihlen overtar NOR 98.
I sørvest gror miljøet igjen….. Stavanger har fått et par nye seilere i Erling Mong som har kjøpt NOR 69 og Simon Campbell som seiler NOR 80 (som han også gjorde i NM). Det kan og nevnes at planleggingen av NC4 på Karmøy i 2017 er allerede i gang.  KS holder kortene tett til brystet foreløpig, men det kan lønne seg å sette av datoen til deltagelse.

Kjøp og Salg

Vi har nå laget en ny kjøp og salg side. Tidligere lå denne inne på forumet, nå finner du den oppe i fane menyen! Har du noe du vil selge/kjøpe til 2.4? Send inn på:

leder.2.4mr@gmail.com

Terminlisten for 2017 er klar!

Vi kan herved presentere datoer for neste år! Finn frem almanakken og sett av datoene allerede!

 

Viktige arrangementer:

 

28-29/4         Treningsleir TØNSBERG

30/4-1/5        NC 1 TØNSBERG

25-28/5         NC 2/Atlantic Internasjonal Cup ÅLESUND

25-27/8         NM/NC 3 ÅSGÅRDSTRAND

23-24/9         NC 4 KARMØY

 

Terminliste:

 

terminliste-2017-2-4mr

Sammenlagt Norges Cup resultater 2016 er klare

Trond Sverre Førde stakk av med førsteplassen i år!  Harald Rolfsnes nr. 2 og Eilert Kamfjord nr.3

 

Trond Sverre overtar da på neste årsmøte den evigvandrende halvmodellen som tegn på årets seier! Vi gratulerer!!

trond

 

 

 

 

 

 

 

 

For komplett NC sammenlagt 2016 liste:

norgescup-xlsx-norgescup-2016

 

Bjørnar tok 5.plassen i Paralympics i Rio

Bjørnar endte på 5. etter 11 seilaser i Rio! Han hadde flere plasseringer i topp 3, og endte til slutt opp med 52 poeng.

Paralympics mester ble Franske Damien Seguin, med Matthew Bugg (AUS) på andre og Helene Lucas (GBR) på tredje.

Vi håper på en rapport fra Bjørnar og hans opplevelse av Rio 2016.

 

Resultater: www.sailing.orgbjornar%20rio

 

ÅRETS SISTE NC AVVIKLET I ÅSGÅRDSTRAND

NC 4 ble arrangert av Åsgårdrstrand seilforening helgen 10-11 september. Åsgårdstrand skal for øvrig arrangere NM i 2017, så det var en flott weekend å bli kjent med NM banen for de 15 båtene som stilte på startlinjen. Lørdag ble det gjennomført 5 seilaser i SV vinder fra 6-8 m/s og en del sjø. Harald og Trond Atle forsynte seg grovt av spikrene, men svært hyggelig at Anthony var oppe og tok den siste denne dagen. Etter første dag ledet Harald med 3 poeng på Trond Atle og Trond Sverre som var a poeng.

14361395_10153706295386541_152764407565201028_o

 Søndag ble det mer utfordrende med mye vindskift med vind dreiende fra SV til V fra 4-7 m/s. Trond Atle fortsatte den gode seilingen og tok skalpen på Trond Sverre, mens Harald kontrollerte inn seieren i NC4. Eilert tok 4 plassen og Frank Huth 5 plassen.

 

Åsgårdstrand viste seg fra sin beste side med godt vær og gode forhold for seiling. Arrangementet var prikkfritt og med korte pauser mellom seilasene, og klubbhus og infrastruktur på land/havn var fantastisk bra. Liten tvil om at vi får et veldig bra NM her neste år.

 14352312_10153706276396541_4857689850679880436_o

Da er sesongen over for de fleste i år. Det er bare å se frem mot nok en innholdsrik regattakalender for 2017.

RESULTATER

Slaget om Hafrsjord

NM 2,4mR 27.-28. august 2016 i Stavanger

Tjuetre skippere var samlet på historisk grunn og skulle gjøre opp i vennskapelig dyst om hvem som var den beste til å seile 2,4mR i 2016. Seilasene foregikk i Hafrsfjord, som er kjent for et mer berømt slag mellom vikinger. Stedet er nå et populært utfartssted for turgåere, joggere og badende. Nærmeste nabo til de seilende var monumentet Sverd i fjell. Mens seilerne konsentrerte seg om vindretning, vindstyrke og posisjoner i forhold til hverandre, fikk deltagerne i Stavanger Maraton noe å hvile øynene på når de passerte forbi regattabanen på nært hold.

Vinneren av slaget og Norgesmester i 2016 ble Harald Rolfsnes fra Røyken Seilforening. Det var stor geografisk spredning på deltagelsen i årets NM. På de 8 første plassene kom det seilere fra 7 forskjellige seilforeninger.

image
Det var Trond Atle Huth fra arrangørforeningen som kom på ideen om å arrangere NM i disse omgivelsene. Han fikk med seg klasseklubben. Seilforeningen 1928 tok på seg ansvaret som arrangør i godt samarbeid med Gandsfjord seilforening og Sola brettseilerklubb. Noen var nok litt skeptiske til ideen men nå i ettertid er vi sikre på at det var et bra sted for seiling. Mange fikk oppleve regattaseiling på relativt nært hold. En stor fordel med valget av sted var at det foregikk svært lite trafikk av andre båter, og dermed slapp vi å få store bølger fra andre sjøfarende, Noe som ofte kan være plagsomt i lite vind.

På lørdagen hadde vi strålende varmt vær, men for seilerne og arrangørene ble det en utfordring med vindforholdene. Vindretningen og styrken varierte en god del, så bøyebåten fikk det travelt med flytting av rundingsmerker. Vindstyrken lå på omtrent 4 knop. Det hadde vært ønskelig med noe mer. Spesielt på siste seilas lørdag var det store endringer på vindretning underveis. Slike forhold er vanskelig både for seilere og arrangører. Arrangørene begynner å lure på om det vil være rett og annullere. For seilerne blir spørsmålet; hvilken banehalvdel vil lønne seg nå?

Vi fikk gjennomført 4 seilaser på lørdagen. På kvelden var det årsmøte og fest i den nå nedlagte offisersmessa på området ved den gamle sjøfly terminalen. Stedet egnet seg godt til formålet. Søndagen hadde Yr lovte oss 3 m/s vind, men den dukket aldri opp. Seilerne var tålmodige og ventet og ventet, men det kom bare noen små blaff med vind fra forskjellige retninger, så kl 13.15 på søndagen ble det hele avsluttet med organisert tauing av båter inn igjen til basen ved den gamle sjøflyterminalen på Sola.

Dugnadsgjengen gjorde en gedigen innsats for å få dette til. Vasking av nedstøvede lokaler, fendring av en forfallen brygge, snekring av trapp, flytting av flytebrygger, utlegg av bøyer og mye mer.

Det var bare hyggelige og positive kommentarer å få fra de involverte underveis og etter arrangementet. Her er noen klipp fra kommentarer på facebook:
• Vi fra Ålesund takker hjerteligst for ei fantastisk helg.
• Takk for arrangementet! Dere har gjort en kjempejobb
• Takker for ett fantastisk arrangement :-)

Initiativtageren, Trond Atle Huth skriver på sin facebookside: Jeg vil takke alle frivillige mannskap, seilforeninger, redningsselskapet, Sola kommune, Avinor og ikke minst alle som tok turen hit til Stavanger. Tusen takk for hjelpen alle i sammen!

Terje Rise
Seilforeningen1928

Harald vant slaget om Hafrsfjord !

Da var NM 2016 avgjort. I krevende forhold med veldig lite vind og få seilaser, ble det til slutt Harald Rolfsnes, som stakk av med gullet foran, Trond Sverre Førde på 2. plass og Eilert Kamfjord på 3.plass.

Hele resultatlista finner man HER

 

IMG_7242

Et fyldigere resultat fra årets NM er på vei.

 

Påmelding til NC4 i Åsgårdstrand er åpen!

Aasgaardstrand-SeilforeningÅrets siste NC nærmer seg, og i år skal vi avslutte sesongen i Åsgårdstrand! Vi oppfordrer alle til å huke av denne datoen for 2.4 seiling. Det er lagt ned arbeid i å skaffe arrangører for våre NC’er, så vi håper mange finner veien til Åsgårdstrand.

 

Som alltid er det kjekt for en arrangør å vite så tidlig som mulig hvor mange som kommer, så hvis du vet du skal så meld deg på i dag!

 

Åsgårdstrand skal for øvrig være arrangør av vårt NM neste år, så nå kan banen og forholdene testes!

 

Invitasjon NC4 Åsgårdstrand

 

deltagerliste:

.

Ordinær påmeldingsfrist til årets NM nærmer seg

Har du ikke meldt deg på enda til årets NM??  Fristen nærmer seg!!

 

PÅMELDING

 

terminbilde