Sammenlagt Norges Cup resultater 2016 er klare

Trond Sverre Førde stakk av med førsteplassen i år!  Harald Rolfsnes nr. 2 og Eilert Kamfjord nr.3

 

Trond Sverre overtar da på neste årsmøte den evigvandrende halvmodellen som tegn på årets seier! Vi gratulerer!!

trond

 

 

 

 

 

 

 

 

For komplett NC sammenlagt 2016 liste:

norgescup-xlsx-norgescup-2016

 

Bjørnar tok 5.plassen i Paralympics i Rio

Bjørnar endte på 5. etter 11 seilaser i Rio! Han hadde flere plasseringer i topp 3, og endte til slutt opp med 52 poeng.

Paralympics mester ble Franske Damien Seguin, med Matthew Bugg (AUS) på andre og Helene Lucas (GBR) på tredje.

Vi håper på en rapport fra Bjørnar og hans opplevelse av Rio 2016.

 

Resultater: www.sailing.orgbjornar%20rio

 

ÅRETS SISTE NC AVVIKLET I ÅSGÅRDSTRAND

NC 4 ble arrangert av Åsgårdrstrand seilforening helgen 10-11 september. Åsgårdstrand skal for øvrig arrangere NM i 2017, så det var en flott weekend å bli kjent med NM banen for de 15 båtene som stilte på startlinjen. Lørdag ble det gjennomført 5 seilaser i SV vinder fra 6-8 m/s og en del sjø. Harald og Trond Atle forsynte seg grovt av spikrene, men svært hyggelig at Anthony var oppe og tok den siste denne dagen. Etter første dag ledet Harald med 3 poeng på Trond Atle og Trond Sverre som var a poeng.

14361395_10153706295386541_152764407565201028_o

 Søndag ble det mer utfordrende med mye vindskift med vind dreiende fra SV til V fra 4-7 m/s. Trond Atle fortsatte den gode seilingen og tok skalpen på Trond Sverre, mens Harald kontrollerte inn seieren i NC4. Eilert tok 4 plassen og Frank Huth 5 plassen.

 

Åsgårdstrand viste seg fra sin beste side med godt vær og gode forhold for seiling. Arrangementet var prikkfritt og med korte pauser mellom seilasene, og klubbhus og infrastruktur på land/havn var fantastisk bra. Liten tvil om at vi får et veldig bra NM her neste år.

 14352312_10153706276396541_4857689850679880436_o

Da er sesongen over for de fleste i år. Det er bare å se frem mot nok en innholdsrik regattakalender for 2017.

RESULTATER

Slaget om Hafrsjord

NM 2,4mR 27.-28. august 2016 i Stavanger

Tjuetre skippere var samlet på historisk grunn og skulle gjøre opp i vennskapelig dyst om hvem som var den beste til å seile 2,4mR i 2016. Seilasene foregikk i Hafrsfjord, som er kjent for et mer berømt slag mellom vikinger. Stedet er nå et populært utfartssted for turgåere, joggere og badende. Nærmeste nabo til de seilende var monumentet Sverd i fjell. Mens seilerne konsentrerte seg om vindretning, vindstyrke og posisjoner i forhold til hverandre, fikk deltagerne i Stavanger Maraton noe å hvile øynene på når de passerte forbi regattabanen på nært hold.

Vinneren av slaget og Norgesmester i 2016 ble Harald Rolfsnes fra Røyken Seilforening. Det var stor geografisk spredning på deltagelsen i årets NM. På de 8 første plassene kom det seilere fra 7 forskjellige seilforeninger.

image
Det var Trond Atle Huth fra arrangørforeningen som kom på ideen om å arrangere NM i disse omgivelsene. Han fikk med seg klasseklubben. Seilforeningen 1928 tok på seg ansvaret som arrangør i godt samarbeid med Gandsfjord seilforening og Sola brettseilerklubb. Noen var nok litt skeptiske til ideen men nå i ettertid er vi sikre på at det var et bra sted for seiling. Mange fikk oppleve regattaseiling på relativt nært hold. En stor fordel med valget av sted var at det foregikk svært lite trafikk av andre båter, og dermed slapp vi å få store bølger fra andre sjøfarende, Noe som ofte kan være plagsomt i lite vind.

På lørdagen hadde vi strålende varmt vær, men for seilerne og arrangørene ble det en utfordring med vindforholdene. Vindretningen og styrken varierte en god del, så bøyebåten fikk det travelt med flytting av rundingsmerker. Vindstyrken lå på omtrent 4 knop. Det hadde vært ønskelig med noe mer. Spesielt på siste seilas lørdag var det store endringer på vindretning underveis. Slike forhold er vanskelig både for seilere og arrangører. Arrangørene begynner å lure på om det vil være rett og annullere. For seilerne blir spørsmålet; hvilken banehalvdel vil lønne seg nå?

Vi fikk gjennomført 4 seilaser på lørdagen. På kvelden var det årsmøte og fest i den nå nedlagte offisersmessa på området ved den gamle sjøfly terminalen. Stedet egnet seg godt til formålet. Søndagen hadde Yr lovte oss 3 m/s vind, men den dukket aldri opp. Seilerne var tålmodige og ventet og ventet, men det kom bare noen små blaff med vind fra forskjellige retninger, så kl 13.15 på søndagen ble det hele avsluttet med organisert tauing av båter inn igjen til basen ved den gamle sjøflyterminalen på Sola.

Dugnadsgjengen gjorde en gedigen innsats for å få dette til. Vasking av nedstøvede lokaler, fendring av en forfallen brygge, snekring av trapp, flytting av flytebrygger, utlegg av bøyer og mye mer.

Det var bare hyggelige og positive kommentarer å få fra de involverte underveis og etter arrangementet. Her er noen klipp fra kommentarer på facebook:
• Vi fra Ålesund takker hjerteligst for ei fantastisk helg.
• Takk for arrangementet! Dere har gjort en kjempejobb
• Takker for ett fantastisk arrangement :-)

Initiativtageren, Trond Atle Huth skriver på sin facebookside: Jeg vil takke alle frivillige mannskap, seilforeninger, redningsselskapet, Sola kommune, Avinor og ikke minst alle som tok turen hit til Stavanger. Tusen takk for hjelpen alle i sammen!

Terje Rise
Seilforeningen1928

Harald vant slaget om Hafrsfjord !

Da var NM 2016 avgjort. I krevende forhold med veldig lite vind og få seilaser, ble det til slutt Harald Rolfsnes, som stakk av med gullet foran, Trond Sverre Førde på 2. plass og Eilert Kamfjord på 3.plass.

Hele resultatlista finner man HER

 

IMG_7242

Et fyldigere resultat fra årets NM er på vei.

 

Påmelding til NC4 i Åsgårdstrand er åpen!

Aasgaardstrand-SeilforeningÅrets siste NC nærmer seg, og i år skal vi avslutte sesongen i Åsgårdstrand! Vi oppfordrer alle til å huke av denne datoen for 2.4 seiling. Det er lagt ned arbeid i å skaffe arrangører for våre NC’er, så vi håper mange finner veien til Åsgårdstrand.

 

Som alltid er det kjekt for en arrangør å vite så tidlig som mulig hvor mange som kommer, så hvis du vet du skal så meld deg på i dag!

 

Åsgårdstrand skal for øvrig være arrangør av vårt NM neste år, så nå kan banen og forholdene testes!

 

Invitasjon NC4 Åsgårdstrand

 

deltagerliste:

.

Ordinær påmeldingsfrist til årets NM nærmer seg

Har du ikke meldt deg på enda til årets NM??  Fristen nærmer seg!!

 

PÅMELDING

 

terminbilde

Årsmøte Norsk 2.4mR Klubb

2.4mR klubblogo

Innkallingen er sendt til alle medlemmer pr.mail. Årsmøtet vil bli avholdt under årets NM i Stavanger. Styret henstiller til deltagelse både på NM og møtet!

Bli med og forme/utvikle klassen videre ! !

MEGAN PASCOE EUROPAMESTER OG HARALD VANT MASTER

4 norske båter hadde valgt å ta den lange turen til Bordeaux, dvs Maubuisson – Carcans og EM i regi av Cercle de la voile de Bordeaux. Sigurd og Elisabeth ankom med bobil og sine båter allerede torsdag, Trond med fly på fredag dog uten bagasjen med alle seilklær og Harald på lørdag med egen og Tronds båt. Området rundt klubben var utrolig vakker, og lå ved innsjøen Lac d’Hourtin hvor selve EM skulle utkjempes. Innsjøen er kun 2 meter dyp og holdt behagelige 25 grader. Skal man dra frem noe negativt, virket det å være dårlig organisert og planlagt for EMet på landsiden ift fasiliteter, parkering, osv.

dsc_8550

 

Lørdagen gikk hovedsakelig med til registrering og innmåling. Elisabeth måtte ut med litt bly, og sjefsmåler Keith Gordon hang seg opp i forstagsinnfestningen til Trond. Sistnevnte biff ordnet Harald greit….det var jo tross alt han som hadde laget den. Vi fikk båtene på sjøen og fortøyd på mer eller mindre gode havneplasser. Søndagen fortsatte med registrering før det var klart for tune up. Sigurd hadde allerede vært ute og seilt fredagen og kunne rapportere om store vindskift på banen. Tune up ga 3-6 meter fra SV, og vindskiftene var enorme. Trond var eneste båt på venstresiden og rundet først foran Harald. Harald kom seg foran på lensen og Trond tapte et par båter på andre kryssen. 1 og 4 plass var imidlertid over all forventning. Elisabeth var noen plasser foran Sigurd, som igjen seilte rundt med sjøgress og tapte selvsagt enormt på det. Dagen ble avsluttet med åpningsseremoni og innmarsj under pent sagt hjemmelagede flagg.

dsc_8742

 

Selve mesterskapet ble glimrende arrangert under nydelige vindforhold fra NV på 3-6 meter med unntak av torsdagen hvor det aldri kom vind. NV ga litt mindre skift enn SV, men fortsatt var det å seile på skiftene som var oppskriften. Alle de norske startet litt nervøst, der Trond var den mest nervøse og dro på seg OCS. Etter hvert sank skuldrene litt og alle de norske seilte gradvis bedre bortsett fra Harald som veldig fort markerte seg i toppen. Man må bare bøye seg i hatten over en serie som gav 4 plass til slutt, og Harald dro også en spiker siste dag, for øvrig den eneste noen andre enn Megan og Damien forsynte seg av. Trond seilte topp 10 når alt stemte, men OCSen, en 19ende og en 21ste plass sendte ham ut av topp 10. En 11 plass totalt er fortsatt noe å ta med seg hjem. Sigurd seilte også gradvis bedre dag for dag og hentet en 15ende plass i første seilas, siste dag. Det holdt til 28ende plass til slutt. Elisabeth hadde sin beste seilas i første seilas, men med under ett år som skipper på egen skute og rormann i det hele tatt, ble det et mesterskap først og fremst med masse nyttig lærdom.

dsc_8770

 

Sosialt sett var det hyggelig på klubben på kveldstid, men serveringen var så som så. «Country brunch» var vellykket i tillegg til festmiddagen. For øvrig ble det middag i Maubuisson for oss norske. Byen lå kun 10 min kjøring fra klubben, og var en nydelig, liten ferieby med mye turisme. Alt i alt hadde vi norske ett flott opphold i Frankrike, med fantastisk seiling, god mat og mye fransk vin :-)

 

Resultater :

 

Bilder og film :

Norsk Mesterskap 2016, påmelding er åpen!

Årets NM i Stavanger nærmer seg!! Sett av helgen 26-28 august, da skjer det i Hafrsfjord!

 

Påmeldingen er åpen, og vi henstiller alle 2.4mR seilere til å delta på årets NM som skal gå i upløyd farvann. Hafrsfjorden ligger idyllisk til mellom Sola Flyplass og KNM Harald Haarfagre, fint skjermet med forholdsvis lite bølger. Alt ligger til rette for et flott arrangement i regi av SF 1928.

 

Påmelding/info :  https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2206

27-28 august