Påmelding til NC4 i Åsgårdstrand er åpen!

Aasgaardstrand-SeilforeningÅrets siste NC nærmer seg, og i år skal vi avslutte sesongen i Åsgårdstrand! Vi oppfordrer alle til å huke av denne datoen for 2.4 seiling. Det er lagt ned arbeid i å skaffe arrangører for våre NC’er, så vi håper mange finner veien til Åsgårdstrand.

 

Som alltid er det kjekt for en arrangør å vite så tidlig som mulig hvor mange som kommer, så hvis du vet du skal så meld deg på i dag!

 

Åsgårdstrand skal for øvrig være arrangør av vårt NM neste år, så nå kan banen og forholdene testes!

 

Invitasjon NC4 Åsgårdstrand

 

deltagerliste:

.

Ordinær påmeldingsfrist til årets NM nærmer seg

Har du ikke meldt deg på enda til årets NM??  Fristen nærmer seg!!

 

PÅMELDING

 

terminbilde

Årsmøte Norsk 2.4mR Klubb

2.4mR klubblogo

Innkallingen er sendt til alle medlemmer pr.mail. Årsmøtet vil bli avholdt under årets NM i Stavanger. Styret henstiller til deltagelse både på NM og møtet!

Bli med og forme/utvikle klassen videre ! !

MEGAN PASCOE EUROPAMESTER OG HARALD VANT MASTER

4 norske båter hadde valgt å ta den lange turen til Bordeaux, dvs Maubuisson – Carcans og EM i regi av Cercle de la voile de Bordeaux. Sigurd og Elisabeth ankom med bobil og sine båter allerede torsdag, Trond med fly på fredag dog uten bagasjen med alle seilklær og Harald på lørdag med egen og Tronds båt. Området rundt klubben var utrolig vakker, og lå ved innsjøen Lac d’Hourtin hvor selve EM skulle utkjempes. Innsjøen er kun 2 meter dyp og holdt behagelige 25 grader. Skal man dra frem noe negativt, virket det å være dårlig organisert og planlagt for EMet på landsiden ift fasiliteter, parkering, osv.

dsc_8550

 

Lørdagen gikk hovedsakelig med til registrering og innmåling. Elisabeth måtte ut med litt bly, og sjefsmåler Keith Gordon hang seg opp i forstagsinnfestningen til Trond. Sistnevnte biff ordnet Harald greit….det var jo tross alt han som hadde laget den. Vi fikk båtene på sjøen og fortøyd på mer eller mindre gode havneplasser. Søndagen fortsatte med registrering før det var klart for tune up. Sigurd hadde allerede vært ute og seilt fredagen og kunne rapportere om store vindskift på banen. Tune up ga 3-6 meter fra SV, og vindskiftene var enorme. Trond var eneste båt på venstresiden og rundet først foran Harald. Harald kom seg foran på lensen og Trond tapte et par båter på andre kryssen. 1 og 4 plass var imidlertid over all forventning. Elisabeth var noen plasser foran Sigurd, som igjen seilte rundt med sjøgress og tapte selvsagt enormt på det. Dagen ble avsluttet med åpningsseremoni og innmarsj under pent sagt hjemmelagede flagg.

dsc_8742

 

Selve mesterskapet ble glimrende arrangert under nydelige vindforhold fra NV på 3-6 meter med unntak av torsdagen hvor det aldri kom vind. NV ga litt mindre skift enn SV, men fortsatt var det å seile på skiftene som var oppskriften. Alle de norske startet litt nervøst, der Trond var den mest nervøse og dro på seg OCS. Etter hvert sank skuldrene litt og alle de norske seilte gradvis bedre bortsett fra Harald som veldig fort markerte seg i toppen. Man må bare bøye seg i hatten over en serie som gav 4 plass til slutt, og Harald dro også en spiker siste dag, for øvrig den eneste noen andre enn Megan og Damien forsynte seg av. Trond seilte topp 10 når alt stemte, men OCSen, en 19ende og en 21ste plass sendte ham ut av topp 10. En 11 plass totalt er fortsatt noe å ta med seg hjem. Sigurd seilte også gradvis bedre dag for dag og hentet en 15ende plass i første seilas, siste dag. Det holdt til 28ende plass til slutt. Elisabeth hadde sin beste seilas i første seilas, men med under ett år som skipper på egen skute og rormann i det hele tatt, ble det et mesterskap først og fremst med masse nyttig lærdom.

dsc_8770

 

Sosialt sett var det hyggelig på klubben på kveldstid, men serveringen var så som så. «Country brunch» var vellykket i tillegg til festmiddagen. For øvrig ble det middag i Maubuisson for oss norske. Byen lå kun 10 min kjøring fra klubben, og var en nydelig, liten ferieby med mye turisme. Alt i alt hadde vi norske ett flott opphold i Frankrike, med fantastisk seiling, god mat og mye fransk vin :-)

 

Resultater :

 

Bilder og film :

Norsk Mesterskap 2016, påmelding er åpen!

Årets NM i Stavanger nærmer seg!! Sett av helgen 26-28 august, da skjer det i Hafrsfjord!

 

Påmeldingen er åpen, og vi henstiller alle 2.4mR seilere til å delta på årets NM som skal gå i upløyd farvann. Hafrsfjorden ligger idyllisk til mellom Sola Flyplass og KNM Harald Haarfagre, fint skjermet med forholdsvis lite bølger. Alt ligger til rette for et flott arrangement i regi av SF 1928.

 

Påmelding/info :  https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2206

27-28 august

 

Lennart Heselius van Nordisk Mesterskap i Gävle

Segling 2.4mR på Marstrand

Segling 2.4mR på Marstrand

Lennart «Lecke» ble årets Nordiske mester i 2.4mR med knapp margin på Stellan Berlin. De ble stående tilslutt med lik poengsum, men Lennart hadde flere spikrer!  Harald seilte best av de Norske seilerne og endte på en 8.pl. Trond Sverre Førde fulgte på 9, og Bjørn Ole Gullichsen-Larsen fikk 10.

Mesterskapets første dag var preget av en kald nordøstlig frisk bris. 4 race ble avviklet, og de fleste satt å hutret å frøs på vei inn til havnen. Ved innkomst stod arrangøren klar med varme pølser som gjorde godt i en frossen kropp!

 

Søndagen bød på varmere vær, sol og lett vind. Første race var preget av litt ustabil 1-2 m/s, og Håkan Kellner mestret dette best. De to siste racene gikk i litt mer stabil og fin vind.

 

Det gledelige er at de Norske 2.4mR seilerne stod for 1/3 av deltakerlisten! Flott at så mange tok turen til Sverige og Nordisk 2016

 

For komplett resultatliste:  http://www.swe24metre.com/arkiv/2016-resultat#2

Invitasjon til Svensk Mesterskap

Vi inviteres herved til å delta i SM 2016. Se PDF for mer info.

NOR Sw Ch 2.4mR 2016 final.

AIC og NC2 2016 i Ålesund

Regattaene gikk av stabelen i helga med 14 deltakere på bortimot nøyaktig samme bane som under Nordisk i fjor da vi holdt på å blåse til Bloksberg. I år var det totalt annerledes. Så flotte forhold har vi vel sjelden hatt. Litt lite vind, men slett ikke for lite, stort sett jevnt 2 – 4 m/s. Ikke helt jevnt selvfølgelig, litt mer eller mindre noen steder, noen rolige vindskift, litt vanskelig å velge side av banen – kort sagt slik som det skal være. Og strålende solskinn under alle seilasene.

image

Første dag ble det en knapp times utsettelse – derfor det rolige havnebildet denne gangen; det er tatt umiddelbart før jeg etter telefonisk beskjed fra regattasjefen tok ned AP. Da fikk folk mer fart på seg.

Likevel fikk vi hele 6 seilaser på lørdag og var ferdig i svært god tid. Startbåten og alle merkene lå på nøyaktig samme sted under alle seilasene, så stødige var forholdene. Om seilasene er det bare å si at denne gangen var det fintrimming, fintrimming, fintrimming og kursvalg, kursvalg, kursvalg som var i fokus. De beste var best, og i midten ble det en voldsom poengstrid. Veldig spennende og inspirerende.

Friheten til å kunne sette båten på land mellom regattadagene reduserte trykket på plasser longside. 4 – 5 båter benyttet seg av muligheten, flest lokale. Å sette båten i krybba på land tar samme tid som å legge ut fender å fortøye, og en har jo langt bedre arbeidsforhold.

Fredag kveld var det Tonys fiskesuppe med ca. 16 til stede og lørdag var det Tonys kjøttgryte med ca. 23 til stede. God mat og god stemning. Vi var litt spent på temperaturen i plasthallen lørdag kveld, for da var det meldt et hissig tordenvær, regn og kraftig temperaturfall. Alt sammen kom, men lukket port, to store panelovner og 3 vifteovner, altså ca. 9 kW, ble det helt fin temperatur i hallen.

Hans Ekholm tok AIC-pokalen, som han gjorde i 2012. Den «nye» 2.4-stjerna, Trond F, kom hakk i hel, så Jan Nordin og på fjerde plass Ola som beste lokale seiler. Fra 4. til 9. plass skilte det deretter bare 9 poeng, så jammen var det tett, kfr. resultatlista. Ved premieutdelinga talte Inge Almås på vegne av ÅS om AIC og Ola Herje på vegne av Klasseklubben om NC2. Begge roste regattasjefen, Kjetil Poppe, og hans team for et strålende stevne. Til slutt hilste Hans Ekholm fra de svenske seilerne og garanterte at de stiller igjen neste år også. Både han og Jan Nordin har vært trofaste deltakere siden starten i 2008. Maken til forhold hadde han sjelden opplevd, sa han, både vær- og arrangementsmessig.

Rapport Pål K

Horn i gave til Norsk 2.4mR Klubb

Under NC1 overrakte Pål Kragset et starthorn til 2.4 klubben. Pål er en  Pettersmart/Mr- fixit, og har snekret  sammen et funksjonelt produkt! God lyd med en frekvens som høres godt over startfeltet. Hele pakka er inkludert batteri og lader, og skal bringes rundt der vi har seilinger! Klubbben takker så mye for gaven!!horn1horn2

Flott arrangement i Bundefjorden, og vinner av NC1 ble Trond Sverre Førde

bundefjord1Årets sesong startet i Bundefjorden med treningssamling og påfølgende Norges Cup! Magnus Brun hadde sydd sammen et flott opplegg for 2.4mR klassen. Vi fikk god trening på starter, taktikk, merkerunding samt metrologi og vær observasjoner. Fin blanding av teori praksis, takk til Magnus!

Det knyttes alltid litt spenning til årets første seilas. Man er litt rusten etter vinteren, selv om flere av våre seilere har klart å vært litt på fjorden i løpet av vinteren. Vi hadde både debutant og comeback på startlinja i år. Veldig kjekt å se Andre Liverud som nytt tilskudd i klassen. Tønsbergseileren seilte veldig godt i sin klasse debut. Bjørn W. Bjelke fra Asker stod for comebacket, han har tidligere vært i klassen og det er veldig kjekt å se at folk kommer tilbake. Velkommen begge to!!

 

Helgen ble preget av rolige vindforhold, og de som mestret forholdene best foruten vinneren var Harald Rolfsnes, Ole B. Eide, Eilert Kamfjord og Ola Herje. Regattaledelsen klarte å få gjennomført 4 race på lørdagen etter noen timer med venting på vind. Søndagen ble kansellert utpå dagen ettersom vinden aldri dukket opp. Slik er det med seiling, lite å gjøre med det…..

 

Videoer fra treningen

Resultatliste: