2.4 intervjuet, sent Desember 2014

Ronnyt/ desember 30, 2014/ Ukategorisert

Denne gangen har vi latt Klasseklubbens President svare for seg.- tronnemann

Hvordan ble du introdusert for 2.4mR ?

 

Kikket på en slik båt på ett kjøpesenter i Stavanger på 80 tallet, og har siden alltid hatt lyst på en. Det dukket opp en i Bergen i 2010, og jeg trodde jeg hadde kjøpt en båt som det kunne konkurreres med. Jeg kontaktet klasseklubben for kjøp av seil til min nye Odd’s Nor 10, og der ble jeg tatt veldig godt imot av blant annet Bjørn Ole, Pål, Ola og Harald, men dessverre så hadde jeg gjort ett bomkjøp med tanke på regattaseiling.

Vil gi spesielt Bjørn Ole mye av skylden/æren for at jeg begynte, en vanvittig imøtekommende og gjennomført hyggelig person, han solgte meg NOR 116 for en rimelig sum, og dermed var et lite miljø i Stavanger i startgropen.

 

Hvilken båt seiler du og hva slags utstyr benytter du ?

 

Jeg seiler NOR 103, en Norlin mk III fra 2004. Egentlig kjøpte jeg den bare for bygge opp klassen i Stavanger, samt ha noe å seile med mens jeg ventet på ny båt. Men har funnet ut jeg liker bedre en gammel båt, og mekking er jo halve moroa med seiling.

Har alltid seilt med North Sails, fordi det er ett sikkert valg med trimguide og oppsett av båten. Etterhvert som jeg forstår båten bedre, kan jeg begynne å eksperimentere med seil. Av utstyr ellers er kompass ett must, sammen med en fin-tunet rumpe, som uten tvil er det beste instrumentet man har i en seilbåt. Har i smug seilt barfot noen ganger, og det kjennes bedre ut med tanke på rorfølelsen, men det blir litt nerdete så dropper det noen år til. 🙂

I båten, og på vannet er det KISS som gjelder («Keep it simple stupid»)

 

Hva skal du seile i 2015 og hvilke mål har du satt deg ?

 

Alle NC’er selvsagt, og VM i Finland i August. Teller og på knappene om VM i Australia januar 2016. Express NM i Stavanger er og på agendaen.

 

Setter meg sjelden konkrete mål, tar ting som det kommer og målsettingen blir justert underveis. På de 3 årene jeg har seilt 2,4mR så har bra resultater kommet litt for fort, og tror 2015 resultatmessig blir en nedtur i forhold til 2014.

Fra den spede begynnelse var «delmålene» vært:

·         Midt på listen i ett NC stevne.

·         Vinne en seilas i ett NC

·         Vinne ett NC stevne.

·         Pall plassering i NM.

·         Vinne NC sammenlagt osv…

Naturlige mål for 2015 blir dermed NM, Nordisk og VM men med lave skuldre.

 

Mangler litt på båtfart og høyden i forhold til noen karer i Oslofjorden, og det skal jeg prøve å forbedre sammen med de andre i Stavanger. Ellers så er målet å vokse med 1 båt pr år i Stavanger, kan se ut som NOR 116 blir her og da skal vi være hele 5 båter i Stavanger.

 

Hvorfor mener du andre bør seile 2.4mR ?

Som ett ekstra supplement til storbåt, er 2.4mR ett fantastisk hjelpemiddel for å forstå ting på detaljnivå. Broderen overførte kunnskapene han tilegnet seg i 2.4mR til Expressen sin, og gjorde nesten rent bord i klassen samme sesong.

Nærheten til elementene er og en høydar, og den fantastiske følelsen når man har funnet den perfekte trimmen og kan slippe roret og nyte livet i 4.2 knop på kryss.

Miljøet kan man heller ikke komme bort ifra, veldig inkluderende og åpent. Til tider litt vel ivrige på rådgiving til nye seilere som igjen forvirrer dem totalt, men det er taktikken vår.

Share this Post