VM sølv til Bjørnar

Bjorno/ august 17, 2015/ Rapporter fra regattabanen, Regattaer

Vi vil gratulere Bjørnar Erikstad med VM sølvet!! Stellan Berlin gjentok oppskriften fra hele 9 tidligere verdensmesterskap og seilte inn til nok et gull!

For bilder og fullstendige resultater : www.rauma24worlds.com

Her er et lite referat:

 

Et rekordstort antall norske seilere tok turen til VM i Finland i august. Fra Østlandet 3, sørvestlandet 5, og nordvestlandet 5 seilere. De fleste norske var ankommet Rauma lørdagen, hvor et stort hjelpeapparat stod til disposisjon for oss. Avlessing, innmåling og sjøsetting inkludert slep til plasser merket med flagg, navn på seiler og båtnummer gikk smertefritt. De 3 norske bobilene var parkert ved innkjøringen til det store fine seilsenteret, og der hadde vi samling hver ettermiddag. Etter endt seiling var det hver dag fri varm mat og drikke i de store teltene rett over for bryggene. Torsdag var seilfri hviledag, og Tony tok roret og laget ei deilig fiskesuppe, til stor glede for alle som bodde ved seilsenteret. Norske, svenske, amerikanske, tyske, engelske og finske seilere spiste sammen. Dette var et meget populært tiltak, stor takk til Tony.

 

VM seilasene foregikk i skjærgården i god nærhet til seilsenteret og hvor forholdene de 4 dagene var rimelig jevne med 3-6 m/s. Siste regatta derimot ble litt mer uforutsigbar med vindreininger opp mot 35 grader, men de beste taklet også slike forhold. Det å seile i et felt med 101 andre båter byr på helt andre utfordringer enn de en møter i lokale regattaer med 2-5 komkurenter og de fleste av oss mente vel resultatlisten ble en liten nedtur. Derimot var alle fornøyde med kjempefine dager på sjøen og mange nye erfaringer. Til sist og ikke minst; Bjørnar imponerte absolutt alle, både konkurenter, trener og publikum med sin fantastiske sølvmedalje, noesom kom godt fram i lang og kraftig applaus under premieutdelingen.

 

Siden VM 2016 arrangeres allerede i januar i Tasmania, ser de fleste av oss fram til EM i Frankrike i juli og måtte vi bare få enda flere norske dit. En slik opplevelse vi nettopp har hatt i Rauma, deler vi gjerne med flere norske 2.4 seilere.

 

NOR 132, Ola Herje Jr.vmvinnervm1vm3vm2

Share this Post