Debutanten i 2.4mR fra 2015 starter det nye året

Bjorno/ januar 1, 2016/ Ukategorisert

Elisabeth Ihlen debuterte i 2.4 under NM i Røyken 2015!

 

*Hvordan ble du introdusert for 2.4
Jeg ble introdusert til 2.4 mR gjennom Trond Sverre Førde som jeg seiler Express sammen med (eller mot) i Bundefjorden Seilforening. 
Jeg startet med seiling i voksen alder og har nå seilt 5 sesonger Express, men det har kun vært onsdagsregattaer. Teamet har desverre hatt lite mulighet for å delta på regttaer utenom onsdagsregattaer pga. familiesituasjon, og jeg har hele tiden hatt et ønske om å seile mer og ikke minst lære mer.
Trond fortalte meg entusiastisk om 2.4 mR seilingen og lurte på om jeg ikke ville prøve. Jeg ble derihlenfor med han ut på Nærsnes i våres og fikk prøve en tur i bukta. Da var jeg helt solgt!!! «En sånn må jeg bare ha!» sa jeg til Trond og to uker etterpå hadde jeg egen båt ved hjelp av Trond.
 
*Hvilken båt seiler du, og hvilket utstyr bruker du?
Jeg seiler NOR 96 som jeg fikk kjøpe av Anthony Hayes, og med båten fulgte med 1 storseil og 2 fokker (ikke spør meg om type) og et microkompass.
Jeg ser at jeg nok bør investere i noen «nye» seil, men tenker det blir brukt foreløpig. 
Prinsessa har nå fått navnet Xena etter «Xena – the warrior princess», for dere som husker serien fra 90- tallet. Serien var slettes ikke bra, men hun var  skikkelig rå!! Så det er noen ambisjoner her etterhvert…
 
*Hva skal du delta på i 2016, og hva er målene dine for sesongen?
Jeg fikk dessverre seilt hverken torsdagsregatter eller andre regattaer i fjor, bortsett fra NM. Dette var en utrolig morsom, men tøff debut for en nybegynner og fikk kun seilt 2 seilaser pga. utstyrshavari. 
Så i 2016 skal jeg kline til! For meg er det først og fremst timer på vannet som teller så målet er å få seilt mest mulig. Foruten torsdagsregattene på Nærsnes skal jeg delta på treningsleir og alle NCer, NM Stavanger, EM Bordeaux og forhåpentlig Kieler Woche. Og som jeg gleder meg!
 
*Hvorfor mener du at også andre bør seile 2.4mR?
For meg er dette en båt som jeg kan håndtere helt alene, både praktisk og økonomisk. Aller størst er fordelen at jeg ikke er avhengig av mannskap for å komme meg utpå og jeg har lært mer om seiling nå i sommer, enn det jeg har gjort i løpet av 5 sesonger i Express. 
Jeg mener dette er en ypperlig båt å seile hvis du ønsker å bli god til å seile uten å være avhengig av andre. Ulempen er selvfølgelig at du ikke har noen å skylde på annet enn deg selv (eller evt. utstyret) hvis det ikke går så bra 😉 
 
I tillegg  er det et fantastisk hyggelig, aktivt og engasjerende miljø med høyt nivå som møter deg med åpne armer og som hjelper til. 
 
Vi skal forsøke å rekruttere flere 2.4 mR seilere gjennom Bundefjorden Seilforening og promotere det vi kan både i forening og nettverk ellers, og jeg gleder meg til å få enda flere med i klassen.
 
 
Hilsen lykkelig reder av 2.4 mR 
Share this Post