Bli kjent med Reidar Sårheim

Bjorno/ januar 10, 2016/ Ukategorisert

Neste mann ut i intervjustafetten er vår kasserer Reidar

 

Det var i 1989 at en kollega av meg som er funksjonshemmet og seilte 2.4mR (Minitolvmeter het det den gang) spurte om jeg kunne være med ham som hjelper til en regatta i Waxholm litt nord for Stockholm. Jeg syntes båten så morsom ut, og likte konseptet der funksjonshemmede kunne konkurrere på lik linje mot funksjonsfriske. Men siden jeg på den tiden seilte aktivt i Expressklassen, anskaffet jeg meg ikke egen båt med en gang. Allerede året etter fikk jeg imidlertid låne en båt fra Nesodden SF så jeg kunne prøve  meg litt. Det var gøy og ga mersmak, så ikke lenge etter fikk jeg egen båt og har deltatt i klassen siden.

Båten jeg har nå er en eldre Norlin Mk3 med en nyere Bjørndal mast. Seil har jeg mange av, men de beste (til mellomvær) er en North fokk som jeg kjøpte ny høsten 2014 og et Aker storseil som Bjørnar har seilt med tidligere (ikke siste modell med det store skjørtet). Ellers har jeg ytterliger 2 sett jeg kan bruke i regatta, ett for lett vær (Elvstrøm/Roslag) og ett for hardvær (Elvstrøm/Neb). I tillegg har jeg ytterligere 3-4 fokker og storseil som kan brukes til trening.

I 2016 har jeg tenkt å delta i Bundefjorden, Stavanger og Åsgårdstrand. Ålesund kolliderer i år med Nøtterøy rundt, så den er jeg redd jeg går glipp av. 2.4mR har alltid vært en sekundærbåt for meg, da jeg hele tiden også har seilt i en annen klasse – for tiden Soling. Jeg har derfor ikke seilt så mye 2.4mR de siste årene, og resultatene har vært deretter. Men nå som jeg har sluttet å jobbe, vil jeg prioritere å sette av tid til både å trene litt og å eksprementere meg frem til en bra båttrim. Målsetting i år bør derfor være å havne i den øvre halvdelen av resultatlistene.

Ved siden av at båten er morsom å seile, regattafeltene er tette og miljøet i klassen er bra, er den lett å frakte til regattaer i inn- og utland. I tillegg har den enmansbåtenes store fordel; man er ikke avhengig av mannskap, men kan seile akkurat når det passer en selv. For de med ikke altfor høye ambisjoner er prisen på eldre brukte båter forholdsvis rimelig, og prisen på nye seil – siden de ikke er så store – er overkommelig. Den passer etter min mening også veldig godt som sekundærbåt for de som har havseilere men ikke får seilt så mye regatta som de ønsker pga manglende mannskap, dyrt å oppgradere seilgarderoben mm.

reidar

Mvh
Reidar

Share this Post