Referat fra årets NM i Åsgårdstrand

Trond Sverre Førde/ september 1, 2017/ Ukategorisert/ 0 comments

26 og 27. august møttes vi i Åsgårdstrand for å seile om NM tittelen 2017. De fleste ankom fredagen og Otto Book sørget med foreningens gode kran, for sikker og rask utsetting av båtene som alle var tildelt gode plasser i havna. Mange bodde på Åsgårdstrand hotell, som hadde meget gode tilbud til seilerne denne helgen. Noen bodde i bobiler, noen i havseilere og til sist andre privat. Fredagskvelden var flertallet samlet til trivelig felles middag på hotellet.

Natt til lørdag blåste det friskt, men utover morgenen minket vinden mer og mer og da første «startskuddet» gikk var det rolige men skiftende vindforhold. Vi fikk seile tre seilaser denne dagen før vinden forsvant totalt. Nevnes bør nok den sterke strømmen ved kryssmerket, som ga mange av seilerne ekstra store utfordringer i de to siste seilasene. Resultatlisten viste at det var tett i kampen om tittelen, med Trond Førde aller fremst.

18.00 ble årsmøtet avholdt og her ble det lest minneord over Inge Almaas, som brått gikk bort i slutten av juli. Etter årsmøte var det samling utenfor klubbhuset, til reker med tilbehør og frivillige i Åsgårdstrand Seilforening laget en fin kveld for oss.

Søndagen skulle vise seg å bli veldig lik lørdagen, bare med litt mindre strøm i fjorden men fortsatt med skiftende vind. Kampen om medaljene ble ikke avgjort før i siste seilas i en tett kamp om både gullet og bronsen.

Store gratulasjoner til Trond Førde, som sikret seg sitt første gull i 2.4. Sølvet tok Bjørnar Erikstad med seg, mens Harald Rolfsnes fikk bronsemedaljen.

Endelige resultater fra NM 2017

Vi er stor takk skyldig til Åsgårdstrand Seilforening for et veldig godt gjennomført arrangement og spesielt til Otto Book som ikke bare var kranansvarlig hele helgen, men også var ansvarlig for gjennomføringen av alle seilasene.

Vi kommer mer enn gjerne tilbake til Åsgårdstrand Seilforening.

NM 2018 arrangeres i Ålesund 2 og 3. juni.

 

NOR 132 Ola Herje jr.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*