Hva skjer’a – mars & april

Trond Sverre Førde/ april 3, 2018/ Ukategorisert/ 0 comments

Da er påsken vel overstått, og de fleste har vel pakket bort skiene for i år og begynt å tenke på å få båtene ut av vinteropplag. Dvs….det gjelder vel kun de på østlandet i og med at det har vært seilt aktivt gjennom hele vinteren både på sørvestlandet og nordvestlandet.

Nasjonalt : 

Det har vært lav aktivitet i styret denne våren dessverre, men man har fått gjort unna en del «usynlig arbeid». Alt av klubbens dokumenter er nå ført over til google disc og kontaktlistene på mail er oppdatert ift båteiere. Det skal derfor nå være enklere å nå ut til alle seilerne med klubbinfo. Forøvrig vil styret minne på årets medlemskontingent. Denne må være betalt for å få delta i 2.4 regattaer nasjonalt og internasjonalt. Info om dette finner man under fanen «bli medlem» her på websiden.

Sørvest :

Det er full aktivitet på Hafrsfjord, og nå er det også planlagt ukentlige regattaer gjennom våren med oppstart 3 april. Et organisert regattaopplegg sammen med gode forhold ved Våganes båtforening tipper vi vil gi klassen økt oppmerksomhet og styrket rekruttering i regionen. Klasseklubben vil forsøke få NM 2019 lagt til Hafrsfjord etter et suksessfullt NM i 2016, og nå med enda bedre fasiliteter og en større lokal flåte. På Karmøy har Ronny mer eller mindre fått Protek klar til sesongen etter en liten landvelt i fjor høst, og vi mistenker at Bjørn-Ole finmekker i skjul på NOR 80. Forøvrig verker nok Erling med å få testet ut den norsk flåtens nyeste tilvekst… NOR 142.

Nordvest :

Vinterserien har i år vært vanskelig på grunn av vedvarende og plagsom frost.  Derfor er man i år ikke fornøyd med deltakelsen, men serien settes opp neste år også, med en endring.  Endringen går på at det i desember – februar seiles bare Hardhausen sammen med tur-hav og ellers sløyfes de rene 2.4-seilasene.  Dermed får vinterserien neste år ikke 12, men 10 seilaser.  På grunn av all frosten er det mulig at man ikke rekker mer enn 10 – 11 seilaser i år heller.  Ola leder klart serien så langt i år. Ellers har det vært avholdt noen mandagssamlinger omkring seilteori i vinter, spesielt om hvilke spesielle forhold som styrer fart/høyde på en 2.4 – det er litt ulikt de fleste andre båter.  Påls skulder er fortsatt i ustand, men med den andre hånden har han har bygget ferdig en gigg til å spenne opp båter i ved større reparasjoner. Ellers er arbeidet med planlegging av årets NM i full gang og påmeldingen er åpnet. Denne finner du her.

Østlandet :

Vinteren har vært den hardeste på østlandet på 7-8 år og båtene har derfor stått godt lagret innendørs. I skrivende stund er det fortsatt is liggende her og der i fjorden hvilket medfører at tålmodigheten settes ekstra på prøve. Bjørnar har vært i Miami og trent, ergo har vi andre endel å ta igjen når båtene tas frem. Det ryktes også at d’herrer Rofsnes og Eide har jobbet litt gjennom vinteren med et par båter som kanskje blir klare for nye seilere til sesongen. Det finnes interesse for prøveseiling i øst, så man er spent på om årets sesong vil gi flere seilere og kanskje nye regioner på øst og sørlandet.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*