Referat fra VM 2018

Trond Sverre Førde/ august 31, 2018/ Ukategorisert/ 0 comments

Onsdag 1 august 2018 dro vi til Gävle på den «vanlige» måten med biler, bobiler med hengere til årets store begivenhet, VM for 2.4mR

Vi ankom på kvelden etter en grei kjøretur i fint sommervær. De fleste norske ankom på onsdag/torsdag så det var rimelig god tid til å gjøre seg kjent med banene og rutinene på land. Gefle segelselskap er en gammel ærverdig seilforening med et bra anlegg og de hadde dedikert mesterskapet til minne om Marita Elfstrand som hadde betydd svært mye for foreningen gjennom et helt liv.

Båtene ble sjøsatt for trening og siden tatt på land for kontroll og merking. Sjefskontrolløren Keith Gordon passet på at vekten var innafor og at utvalgte detaljer var i orden, altså ikke en fullstendig kontroll. Seil ble sjekket i hovedteltet hvor det meste av arrangementet fant sted.

Hovedbanen var lokalisert relativt langt fra havnen, det tok nesten en time å seile ut dit ved moderat vindstyrke. Denne banen ble brukt på tune-up, dag1 og dag2 med moderat vind.

Reservebanen rett utenfor havna ble brukt på dag3 og dag4, og bra var det da det blåste hatter og høy.

Tune-up ble seilt i moderat vind og ble vunnet av Richard Bjurstrøm fra Finland.

Det ble til slutt 72 båter med godkjent påmelding til start.

Dag1 ble det bare 1 regatta pga lite og skiftende vind, dag2 ble det 3 regattaer i fin mellomvind.

Dag3 ble det 3 regattaer i stadig økende vind og dag4 ble det 3 regattaer i til dels meget sterk vind, noe som resulterte i noe frafall og noen vannfyllinger og en del ødelagt materiell. Siste løpet på dag4 ble et rent overlevelsesprosjekt for mange, meg inkludert ? men det gikk bra og alle kom i lanf på et vis.

Mesterskapet ble vunnet av Stellan Berlin fra Sverige med Megan Pascoe fra England på andre og Marco Dalberg fra Finland på tredje.

Av de norske kan vi nevne Harald Rolfsnes nummer 7, Frank Huth nummer 19, og Ola Herje nummer 20.

Arrangøren hadde samlinger i teltet daglig med premiering og underholdning hver dag. Hovedmiddagen med forrett ble servert i teltet med alle deltagerne til bords. Ellers var det Tony’s fiskesuppe med stor oppslutning. Ellers var flere norske samlet til hyggelig grilling og spekemat om kveldene ved hytta til Stavangergjengen. Litt erfaringsutveksling ble det også mulighet til der.

Etter at seilasene var ferdig jobbet arrangøren iherdig for å legge til rette for rask og effektiv opplasting av båter. Det ble noen diskusjoner på hjemturen og vi kjenner nå økt motivasjon til trening og noen har alt startet planleggingen av neste års VM i Italia.

Trond Mele / NOR 122

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*