Kong Harald vant NM slaget på Hafrsfjord

Trond Sverre Førde/ september 12, 2019/ Ukategorisert/ 0 comments

Som sist NM på Hafrsfjord i 2016, stakk Harald av med den jeveste valøren i årets NM på Hafrsfjord. Fantastisk jevn seiling i toppen gjorde ham utilnærmelig for andre selv om Frank Huth utfordret ham godt på lørdagen, men etter søndagens 2 seilaser var all tvil feid til side.

Værgudene kastet sin glans over årets NM, og lørdagen bød på solskinn og 4-7 m/s, mens det var noe mindre vind søndag. 24 båter på streken regnes som svært god oppslutning når man tar i betraktning at hele 4 båter fra Tønsberg var forhindret fra å delta. Imponerende at Stavangermiljøet mønstret samtlige av sine 10 båter. Også veldig hyggelig at en av de som seilte «lånebåt» fra Stavanger, Per Lund, kjøpte egen båt etter NM. På land disket som vanlig Tony opp med nydelig mat på fredagen, og Bjørn Forshei var ikke noe dårligere i kokingen på lørdagskvelden. De fleste av de tilreisende bodde i bobiler/campingvogn i havnen, noe som ga en perfekt sosial ramme rundt mesterskapet.

Gull/sølv kampen stod som sagt mellom Harald og Frank på lørdag, men bak de var spenningen større om bronsen. Bjarne Kristensen hadde et overtak på 2 stk Trond…..med Trond Atle som nærmeste utfordrer på 4 plass etter lørdagen, 6 poeng bak Bjarne. Søndag hadde imidlertid Bjarne og Trond Atle noe dårligere resulateter, mens Trond F tok en spiker og en 5. Ergo havnet bronsen i lommen til sistnevnte, kun ett fattig poeng foran Bjarne. Stavangerseilerne imponerte med 4 seilere blant de 10 beste, og Pål Bentsen klinket til med spiker i den siste seilasen. Merk også serien til Per Lund som begynte med en 21 plass og seilte stadig bedre og avsluttet med 2 plass !

Alt i alt en perfekt seilhelg i Stavanger, og en stor takk til Stavangermiljøet og arrangør for et prikkfritt NM.

Endelige resultater

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*