Bjørn Roar rapporterer fra Stavanger 16-17. september 2023

Annar Bohlin-Hansen/ september 20, 2023/ Ukategorisert

NC4  på Hafrsfjord

14 deltakere stilte til start av de 15 påmeldte til årets siste NC. Av disse var det 8 lokale, 5 tilreisende samt 1 ung lokal gjesteseiler med bakgrunn fra ILCA og flere andre båttyper.

Stavanger seilforening arrangerte på forbilledlig vis i tett dialog med seilerne. Antall mulige seilaser pr dag og tidspunkt for seilaser på søndag ble justert i samsvar med hva værmeldingen viste. Uten disse justeringene hadde vi ikke fått gjennomført 7 seilaser. Regattasjefen var ellers lydhør og imøtekommende på hva seilerne ønsket seg. Dette liker vi!

Lørdagen startet med lette vinder som økte litt utover dagen opp til rundt 5-6 m/s på det meste. 5 løp ble avviklet.

Søndagen var som nevnt starten utsatt til tidligst klokken 1330 pga at det var meldt lite vind. Når klokken nærmet seg 14 kom den varslede vinden fra V-NV med 2-4 m/s. Og vi rakk akkurat å gjennomføre de to planlagte løpene innen tidsfristen.

Forholdene var fine, men litt utfordrende fordi vinden var ganske så skiftende.

Etter at 7 seilaser var gjennomført var resultatet både gull og sølv til de lokale seilerne. Frank Huth vant med fem spikere og en 3 plass som tellende foran Per Lund, som hadde en imponerende jevn serie med alle regattaer i flytsonen fra 1-3 plass. Harald Rolfsnes sikret seg bronsjemedaljen. Gratulerer til medaljevinnerne!

Ellers må en vel kunne si at de lokale seilerne viste styrke denne gangen fordi det på topp 10 var kun 2 tilreisende seilere.

Stavangerseilerne håper ikke dette skremmer noen fra å komme til kappseilas på Hafrsfjord, og håper mange vil stille til neste års arrangement. Da håper de det nye klubbhuset står klart – og det vil bli et skikkelig løft av fasilitetene på land.

Som vanlig hadde vi det kjekt og sosialt både fredag og lørdag. Og det ble selvsagt grillet pølser fra den lokale pølsemakeren Idsøe.

1/3 premiering i Stavanger, fra venstre: Clement Aanestad (4), Per Lund (2), Frank Huth (1), Harald Rolfsnes (3) og Olai Hagland (5).

Share this Post