Referat fra NC5 Bergen 28-29 September

Ronnyt/ oktober 2, 2013/ Rapporter fra regattabanen, Regattaer, Vinter

Dette var vår markedsføring i Bergen, og jeg tror vi klarte det bra, mange nysgjerrige, gamle som unge var bortom og lurte på båtene våres. Fredag kvelden hadde vi et lite foredrag om klassen vår og Pål fikk brukt sin kunskap om klassen. Skulle ønske vi kunne være flere som stilte, ser man i ett «fair» perspektiv, så er Bergen veldig sentralt for alle Norges 2.4mR seilere. Det var dagens sleivspark, og nå over til regattaene.

image

 

Lørdagen begynte med lite vind, og værmeldingen lovet oss mye vind, så seilvalget på bryggen ble vanskelig. Vi gikk for medium seil, siden det var siste regattahelg i år, tåler å få blåst ut et seil da. Vi rakk ikke ned til start kl 10, lite vind får ta skylden for det.

Regatta nr 1 ledet Bjørn Ole fra start til mål, med Ronny hakk i hel. Han fikk knute på spribomtauet i en runding, og etter noen velvalgte og politisk ukorrekte strofer gav han opp, og det åpnet opp en ledig plass til Ola 2 plass, og Trond på 3.

Regatta nr 2 gikk også i lite vind, og denne gangen var det Ola som behersket forholdene best, foran Bjørn Ole på 2. Før race nr 3 ble banene flyttet litt på, vinden økte på og gav oss mange 4 fine, og tette regattaer resten av den dagen, kjekt å se feltet var nesten samlet i mål. Bjørn Forshei som er ny av året seilte bra, og hang bra med i feltet. Dagen ble avsluttet med en 45 mimutters nydelig krysslegg inn til Ran seilforening. Trond Atle ledet etter dag 1 med Ola og Bjørn Ole hakk i hæl.

 Lørdag kveld, var det duket for hyggelig samling med god mat og drikke. Denne helgen hadde RAN seilforening invitert alle seilerene fra foreningen.

Søndagen, Samme forhold som dagen før, men litt mer vind fra start. Og værmeldingen lovet bra med vind. Første start ble utsatt for å gi oss tid å komme ned, dessverre rakk ikke Pål og Tom denne starten. Selv hadde jeg ett mål denne dagen, komme foran Ola og Bjørn Ole for å sikre seieren. 7. regatta begynte verst tenkelig for min egen del, Ola først, Bjørn Ole på 2, Ronny snek seg inn på plassen foran meg.. Doooh..! Drit i taktikken, bare seil heller ble så konklusjonen, neste regatta stakk Bjørn Ole av med seieren, etter det var det klart for one man show by Ronny. Regatta nr 9 ledet han så å si hele veien, på siste lens inn til mål var hode hans rettet mer bakover på banen enn frem, etter noen nervepirrende minutter dra han seieren i land. Siste og avgjørende seilas ble spennende, for min egendel ett mareritt da skjøteblokken på bommen røk. Lå nest sist før siste runde, og tok en sjanse på å gå motsatt av alle andre, ved toppmerket var jeg da rett bak ledende Bjørn Ole, og Ronny. På lensen kunne jeg sitte å se på de to i front kjempe om 1 plassen, bjørn Ole som hadde litt lavere kurs enn Ronny måtte bare konstatere at bestekompisen hans ville slå ham, med minst mulig margin.

Igjen avsluttet vi med en herlig kryss hjemover, og klar for suppe og nedrigging. Sitter selv igjen med ett bra inntrykk av RAN som arrangør, raske regattaer, og bra forhold gjør noe med humøret.

image

Share this Post