Rapport fra Gävle (svensk rank 2)

Bjorno/ mai 30, 2015/ Rapporter fra regattabanen

Med håp om å psyke ned en svenske eller 10 til nordisk, tok NOR 114 og NOR 98 turen til Gävle. Vi ankom fredags ettermiddag til skikkelig guffent vær og kuling fra sydvest. På brygga sto flere svensker som hadde planlagt trening men med kuling i hentesveisen, var grilling og bayer en tanke mer fristende. Vel installert på brakka og med båtene i sjøen, ble det grilling og sosialt samvær hos Pekka litt borti gata på kvelden.

Lørdagen opprant med sol og ca 7-8 meter fra vest som dreide frem og tilbake ca 30 grader. Vannet holdt 5 grader og ved ett tilfelle sendte kong vinter en siste hilsen med først 13 meter vind etterfulgt av en heftig haglbyge mellom 1 og 2 seilas.

1 seilas åpnet med to norrbaggare hakk i hel med Stellan på første toppmerkerunding. På andre kryss dreide vinden kraftig høyre og toppmerket ble flyttet, hvilket sendte de norske båtene noe ned. Men Harald viste styrke og seilte jevnt på topp 6 plasseringer, mens Trond jobbet seg oppover fra 11 i første til 4 i tredje før han feiget ut og seilte inn (litt for dårlig kledd). Harald lå på 4 etter første dag og Trond på 8….slett ikke verst. Dagen ble avsluttet med hyggelig middag på Gefle Segelsskaps flotte klubbhus.

Søndagen ble langt roligere med meget stabil 4-5 meter sydøst, noe som ga 3 flotte seilaser. Dessverre bommet begge vi norske på veivalg i første seilas og endte ett godt stykke ned på lista. Men i andre seilas var vi med igjen grunnet gode starter og riktig strategi og vi dro 5 og 6 plass. Harald holdt hodet kaldt i siste seilas og avsluttet med en vakker 2 plass, mens Trond slet seg inn til 10.

Det ble 4 plass på Harald og 8 plass på Trond tilslutt. Med 3 verdensmestere blant oss, må man si seg godt fornøyd med det. I det hele tatt en veldig flott oppkjøring til NoM, og forøvrig en meget trivelig helg i Gävle.

Resultater (og svensk rapport) : http://www.swe24metre.com/?page_id=2727#2

Trond S. Førde

GSS klubbhus/resturant

GSS klubbhus/resturant

Share this Post