Vindfullt NoM i Ålesund

Bjorno/ juni 13, 2015/ Regattaer

nom
Det var først og fremst knyttet stor spenning til hvor mange utlendinger som tok turen til årets NoM i Ålesund. Det var på forhånd annonsert mange svenske båter, men dessverre fant kun 2 svenske båter veien over grensen og en enslig danske reddet den nordiske statusen på mesterskapet. 25 norsk båter sikret imidlertid ett bra startfelt med 28 båter på linjen.
AaSF disket opp med grilling og øltelt fredags kveld, samt gratis overnatting i bobiler og campingvogner i havna. Ett supert tiltak som sikret god stemning i havna både før og etter seilasene. Det sosiale aspektet er viktig. Værmeldingen var trolig det store samtaleemnet fredagskvelden. Både yr, storm og windguru lovet mye vind den første dagen av mesterskapet.
Lørdag opprant med sol og 7-10 meter vind. Badetemperaturen hadde ikke helt nådd sommernivå i Borgundfjorden, så for de uten tørrdrakt ble det etter hvert en kald fornøyelse. Regattasjef Marius Maaseide la en flott bane like vest for Bogneset og vi var i gang. Bjørnar, Harald og Hans Ekholm viste raskt hvor skapet skulle stå, og la beslag på samtlige 1 og 2 plasser i dagens tre regattaer. Bak disse seilte Trond Atle, Eilert, Ove og Ronny veldig bra. Vinden frisket gradvis på utover dagen, og to båter fylte seg etter hvert. Vi andre fikk noen episke lenser i 10 meter og byggende sjø. Etter tredje seilas kom en regnbyge som kastet 14-15 meter vind over banen, og samtlige satte kursen mot Nørvevika med blafrende seil. Det ble med dagens tre seilaser.
Lørdagskvelden ble avholdt på seilerhytta etter en spennende og dieseltom tur over Borgundfjorden. Heldigvis kom jurybåten til unnsetning, og vi ble slepet frem til Gåsholmen. Etter først å ha avholdt årsmøte, der Bjørn-Ole ble valgt som ny leder av 2.4 klubben til stor applaus, ble det servert Bacalao og god drikke i glassene. Ålesund seilforening ble overrakt en halvmodell av Norsk 2.4mR klubb, og Trond Atle fikk likeså som rankingvinner i 2014. En veldig hyggelig kveld, og få steder slår seilerhytta i Ålesund med utsikt til solnedgangen i vest.
Søndagen lovet alle verdens meteorologer noe mindre vind, men det ble likevel 3 seilaser i alt fra 3 til 9 meter vind. Om det var nerver eller annet skal ikke nevnes, men tetbåtene slet litt mer på søndagen. Første seilas ble vunnet av Trond med Hans 40 cm bak. Bjørnar var helt nede på 7 plass og Harald på 3 plass. I andre seilas var de begge tilbake og tok 1 og 2 plass, men Bjørnar var fortsatt i førersetet når det gjaldt gullet. I siste seilas ble han imidlertid nr 6 mens Harald tok nok en topp 3 plassering, og dermed gullet kun 2 poeng foran Bjørnar. Hans hadde en grusom 3 seilas og ble 13, men det holdt likevel til bronse. Trond Atle seilte jevnt og godt hele mesterskapet og tok 4 plass. Det samme gjaldt Eilert som ble 5, og Trond klarte til slutt ta skalpen på Ronny etter gode plasseringer søndag. Ove hadde en dårlig dag på søndagen og falt fra 6 til 9 plass. Ålesund sendte en siste hilsen til seilerne med plaskende pøsregn på vei tilbake til Nørvevika.
Mesterskapet ble avsluttet med grilling og premieutdeling i den nye 2.4 hallen i Nørvevika, før båter ble pakket og seilerne hastet hjemover igjen. Norsk 2.4mR klubb vil takke Ålesund seilforening for ett veldig flott arrangement, og en spesiell takk til regattasjef Marius Maaseide for å legge supre baner under svært krevende forhold.
NOR 98
Resultater : C:\Users\pilot\Downloads\Nordisk Mesterskap 2.4mR – Final (1).htm
Share this Post