Takk for tilliten

Bjorno/ juni 15, 2015/ Driftsnyheter

Så var det min tur til å ta over roret i Norsk 2.4mR Klubb etter Trond Atle Huth. Årsmøtet som vi hadde i Ålesund under Nordisk gikk raskt og smertefritt unna. Noen forandringer ble det i styret, Trond Atle har nå gått over som sekretær, Harald Rofsnes leder Tekninsk Utvalg, Sigurd Utbjoe Teknisk Utvalg. Ellers tok de som var på valg gjenvalg. Fullstendig årsmøtereferat vil bli publisert på forumet.

2.4mR miljøet i Norge har hatt en veldig positiv utvikling de siste årene. Vi ser at klassen har vokst på hele vestlandet fra Stavanger i sør til Ålesund i nord. Jeg går inn i lederrollen med et hovedmål: 2.4mR skal vokse ytterligere i hele Norge! Positive ting er pågang i sentrale Østlandsområdet med samling av flere båter i Røyken for felles trening ukentlig. Vi håper dette vekker til live det 2.4mR miljøet som en gang var på de kanter av landet. Det vi ser, er at det stort sett er nye seilere som kommer til klassen vår og bare noen få av de «gamle» kommer tilbake etter noen år med pause. Båten vår lokker til seg intereserte seilere, folk ser alle fordelene vi ser, men fra der og frem til det å faktisk sette seg oppi å prøveseile er et stort sprang. Vi er heldige med å ha fått med oss Trond Sverre Førde i klassen. Han sprer 2.4 ordet blant aktive seilere og på den måten vekker vi opp interressen blant seilere vi kanskje ikke hadde nådd uten Førden’s innsats….takk!

En annen utvikling som også er spennende å følge med på er at de Norske 2.4 seilerne blir bedre og bedre. Jeg har ikke så fryktelig mange år i klassen, men husker godt at de fleste Svenskene var uslålige når jeg debuterte i 2010. Når vi ser resultatlistene nå så er det mange Norske 2.4 seilere med i øvrehalvdel, og det forteller ganske mye om hvor positiv utvikling klassen vår har hatt de siste årene.

Jeg ser og frem til årets VM som går i Finland i august! Mange av oss skal dit, faktisk så setter vi uoffisiell Norsk deltagerrekord i VM iår! Fantastisk!! Ikke glem å meld dere på NM som skal avholdes i Røyken første helgen i september, påmeldingen er åpen!! Med dette ønsker jeg alle en GOD SOMMER, og samtidig har jeg en utfordring til dere: Før NM skal dere ha gjennomført en prøveseiling for en person som aldri har seilt 2.4 før. Klarer vi alle det, så har vi kanskje sådd noen frø for ytterligere vekst i klassen vår ! !

Bjørn Ole Gullichsen-Larsenbo

Share this Post