Siste NC vel gjennomført

Ronnyt/ september 21, 2015/ Rapporter fra regattabanen

Da var årets siste Norgescup regatta vel gjennomført og vi takker nok en gang RAN Seilforening for et kjekt arrangement. Vi møtte opp på fredagen til frisk vind i Bergen og alt lå til rette for glimrende forhold og stabil nordavind hele helgen. Fredagen går som vanlig med til rigging og hyggelig prat med kjekke seilkamerater.

Neste morgen er det som vanlig stor ståhei rundt frokosten om valg av seil. De lovede vindforhold ser ikke ut til å stemme og værmeldingene sjekkes etter alle kunstens regler og mer til. Lørdagen ble gjennomført med 6 seilaser, på samme bane som Yndling. Etter 6 seilaser i varierende vindforhold og vindretning er det ikke helt klart hvordan lista ser ut. Det som er spennende denne helga er variasjonen av båter som er oppe og henter spikere.  Nesten alle båtene i feltet er oppe blant topp 4 en eller annen gang i løpet av helga, så det ligger an til et jevn løp. Harald, Trond Alte,Trond Sverre og Ronny ligger likevel et lite hestehode foran etter de 6 første seilasene. Etter endt seilas er blir det servert varm tomatsuppe, noe som varmer et seilhjerte etter 6,5 timer på sjøen i til tider plaskregn.

IMG_4952

På Lørdagskvelden møter vi opp til deilig koldtbord, seilquiz og «Polka Bjørn» Seilfesten på RAN er alltid hyggelig og Trond Sverre viser at en god seilnerd er god å ha på lag på quizen.

Søndagen begynner med særdeles lite vind og en del venting. Vi får avviklet et lureløp i nesten ingen vind og 3 greie seilaser med mer vind. Søndagen får Sigurd og Bjørn Ole også hanket inn spikre. Det er utrolig gøy hvor tett og uventet feltet er ! Tror vi også hadde norgesrekord i antall tjuvstarter, noe som også gjør ting litt spennende. Godt at seilerne i klassen er «på ballen» og klar til å komme ut først !

Til slutt er det vår egen Kong Harald som viser mest stabil seiling og tar seieren til slutt. Trond Sverre tar sølvet og Trond Alte, bronseplass. Godt jobba !

Nå gjenstår bare å summere opp årets NorgesCup. Lister kommer..

Komplett resultatliste fra RAN ligger HER

Bilder fra seilasene hos RAN ligger HER

Share this Post