MEGAN PASCOE EUROPAMESTER OG HARALD VANT MASTER

Ronnyt/ juli 13, 2016/ Rapporter fra regattabanen

4 norske båter hadde valgt å ta den lange turen til Bordeaux, dvs Maubuisson – Carcans og EM i regi av Cercle de la voile de Bordeaux. Sigurd og Elisabeth ankom med bobil og sine båter allerede torsdag, Trond med fly på fredag dog uten bagasjen med alle seilklær og Harald på lørdag med egen og Tronds båt. Området rundt klubben var utrolig vakker, og lå ved innsjøen Lac d’Hourtin hvor selve EM skulle utkjempes. Innsjøen er kun 2 meter dyp og holdt behagelige 25 grader. Skal man dra frem noe negativt, virket det å være dårlig organisert og planlagt for EMet på landsiden ift fasiliteter, parkering, osv.

dsc_8550

 

Lørdagen gikk hovedsakelig med til registrering og innmåling. Elisabeth måtte ut med litt bly, og sjefsmåler Keith Gordon hang seg opp i forstagsinnfestningen til Trond. Sistnevnte biff ordnet Harald greit….det var jo tross alt han som hadde laget den. Vi fikk båtene på sjøen og fortøyd på mer eller mindre gode havneplasser. Søndagen fortsatte med registrering før det var klart for tune up. Sigurd hadde allerede vært ute og seilt fredagen og kunne rapportere om store vindskift på banen. Tune up ga 3-6 meter fra SV, og vindskiftene var enorme. Trond var eneste båt på venstresiden og rundet først foran Harald. Harald kom seg foran på lensen og Trond tapte et par båter på andre kryssen. 1 og 4 plass var imidlertid over all forventning. Elisabeth var noen plasser foran Sigurd, som igjen seilte rundt med sjøgress og tapte selvsagt enormt på det. Dagen ble avsluttet med åpningsseremoni og innmarsj under pent sagt hjemmelagede flagg.

dsc_8742

 

Selve mesterskapet ble glimrende arrangert under nydelige vindforhold fra NV på 3-6 meter med unntak av torsdagen hvor det aldri kom vind. NV ga litt mindre skift enn SV, men fortsatt var det å seile på skiftene som var oppskriften. Alle de norske startet litt nervøst, der Trond var den mest nervøse og dro på seg OCS. Etter hvert sank skuldrene litt og alle de norske seilte gradvis bedre bortsett fra Harald som veldig fort markerte seg i toppen. Man må bare bøye seg i hatten over en serie som gav 4 plass til slutt, og Harald dro også en spiker siste dag, for øvrig den eneste noen andre enn Megan og Damien forsynte seg av. Trond seilte topp 10 når alt stemte, men OCSen, en 19ende og en 21ste plass sendte ham ut av topp 10. En 11 plass totalt er fortsatt noe å ta med seg hjem. Sigurd seilte også gradvis bedre dag for dag og hentet en 15ende plass i første seilas, siste dag. Det holdt til 28ende plass til slutt. Elisabeth hadde sin beste seilas i første seilas, men med under ett år som skipper på egen skute og rormann i det hele tatt, ble det et mesterskap først og fremst med masse nyttig lærdom.

dsc_8770

 

Sosialt sett var det hyggelig på klubben på kveldstid, men serveringen var så som så. «Country brunch» var vellykket i tillegg til festmiddagen. For øvrig ble det middag i Maubuisson for oss norske. Byen lå kun 10 min kjøring fra klubben, og var en nydelig, liten ferieby med mye turisme. Alt i alt hadde vi norske ett flott opphold i Frankrike, med fantastisk seiling, god mat og mye fransk vin 🙂

 

Resultater :

 

Bilder og film :

Share this Post