Januar Hva Skjer’a

Bjorno/ januar 20, 2017/ Ukategorisert

GODT NYTTÅR…SESONGEN 2017 ER STRAKS HER !
 

Nordvest

 
Vinterserien går sin gang med to seilaser avholdt i desember. Ola vant 3 desember foran Trond Mele og Geir Fosserud, mens Inge vant 27 desember foran Trond og Ola. Ellers har det vært seiling utenom regattaene når været har tillatt det, og det meldes om en NOR 102 i god gang med mye fart igjen. Det har ellers vært avholdt julebord på hurtigruten i tillegg til ukentlige samlinger i 2.4 hallen. Pål fortsetter på sitt prosjekt med å finne tyngdepunktet i en 2.4, og vi ser frem til resultatene av dette. Han vil forøvrig seile NOR 118 i 2017 da NOR 117 er under kniven. Pål har også kjøpt den siste av «Skota hem» båtene til sin svigerdatter som skal seile i Ålesund kommende sesong. Hyggelig at det stadig kommer nye seilere til, og det blir spennende å se hvor mange båter Ålesund klarer mønstre under NC2/AIC kommende sesong. Vi tror på rekorddeltakelse. Ellers ser det ut til at det blir en stor kontigent fra Ålesund på årets første NC i Tønsberg. Forøvrig er flåten i Ålesund nå oppe i 16 stk Norlin mkIII.
Sørvest
 
Stavanger har fått en ny seiler i Svein Jakob Amdal som har kjøpt NOR 96. Dette er et resultat av godt rekrutteringsarbeid i regionen, spesielt takket være Trond Atle og Bjørn Roar. Det ser ut til å bli en aktiv sesong i Stavanger i 2017, og det er veldig hyggelig å se at pilen peker oppover etter et par magrere år. Det virker som at fjorårets NM på Hafrsfjord har virket positivt på miljøet i regionen, og det er liten tvil om at Hafrsfjord kan være en fantastisk arena for kommende arrangementer i fremtiden. Uten å si for mye, jobbes det i kulissene i 2.4 miljøet i Stavanger med tanke på Hafsrfjord. Det har blitt seilt regatta i vinter i Stavanger også. 4 båter deltok i Nisseseilasen der Trond Atle vant foran Bjørn Roar, og med Svein Jakob (i NOR 80) på tredje foran Bjørn Forshei på fjerde plass. Litt lenger nord er Ronny i gang med slakting og optimalisering av NOR 129, mens presidenten fortsatt drømmer om ny divinycell båt. Det blir også spennende å se om årets NC på karmøy vil gi enn boost i miljøet der og forhåpentligvis flere seilere.
Østlandet
 
Det jobbes i Tønsberg mot NC 1. For de særdeles observante har regattaen allerede blitt lagt ut på sailrace, men regattasiden er ikke åpnet for publikum pr dags dato. NOR 96 er blitt solgt til Stavanger, så dessverre har man blitt en båt mindre i indre Oslofjord, men ved flytting til Bærum seilforening satser man på nye rekrutteringsmuligheter. Positivt er det imidlertid at det er en særdeles kvalitetsfyllt flåte i indre Oslofjord nå med 3 stk 2004 modeller, en 2001 modell og en 1998 modell. Totalt er det da 9 stk 2.4mR på østlandet som vil seile aktivt kommende sesong. Ellers ryktes det at muligens en båt til i øst blir med og seiler Ruhr City Cup i Essen i mars….. stay tuned.
Utenlands
 
Websiden for VM er åpnet, uten at det er så mye informasjon der enda. Siden finner du her : http://www.2point4worlds2017.com/
Ellers er det kommet nyheter fra Sverige om at Bo Hedensjø er død etter kort tids sykdom. Vi lyser fred over hans minne.
Båter for salg
NOR 56 (Sødergren MKIII 1988) for kr 13.000 (se finn kode 82657101)
NOR 131 (Norlin MKII 2015 – Charger) for kr 90.000 (se kjøp/salg forum)
Share this Post