Hva Skjer`a Desember

Ronnyt/ desember 11, 2016/ Vinter

Nordvest

Vinterseriens andre og tredje regatta har blitt gjennomført med 3 båter på linja i begge seilaser. Ola vant foran Trond Mele og Inge i den andre seilasen, og Ola gjentok bedriften i den tredje foran Trond (NOR 112) og Geir (NOR 135). Trond har virkelig fått opp farten i NOR 112 etter at båten fikk nye seil og ikke minst mange timer i båten. For de som følger med på forumet, har Pål satt i gang et spennende prosjekt med å lage verktøy som gjør det enkelt å finne senteret for tyngdepunktet i en 2.4mR. Vi er spente på resultatene av testene…..foreløpig har kun NOR 117 vært i åket. Ellers er hallen flittig i bruk til ukentlige møter og båtmekking av ymse slag, og den har virkelig fått vist nytten sin så langt.

Sørvest

På Stord og Karmøy er alle båtene i vinteropplag, mens NOR 129 nærmer seg «slaktebenken». Ronny har planer for den snart 13 år gamle damen….slike planer som aldrende kvinner i Hollywood har. Så vi får se hva som blir avduket i Ronny’s Beauty Shop til våren. Ellers er NC 4 på Karmøy allerede godt inne i planleggingsfasen. Det legges opp til bla overnatting i bobiler ved havnen om interessen er stor nok. Ellers kan det nevnes at 2.4 trioen fra Karmøy var med å vant verdens eneste og den orginale Adventseilasen FSIA. Tom var skipper på hans egen Hanse 370e «Fryd», med bla. Ronny og Bjørn Ole som mannskap! Adventseilasen har 30 års historie og er basert på Karmøybuens ukjente oppfinnelse…nemlig spinnakeren. Uskrevne sagn beskriver Kopervik folket som rodde over Karmsundet til Lauvøy for å hente juletre, hvorpå grana ble satt i baugen på returen som et seil. Derav er opphavet til det seilet vi idag kaller spinnaker! Adventseilasen’s Bestyrelse har en rekke regler, så alle deltagere må sette seg godt inn i. Blant annet hilseregel, kakemannstatutt, flaggregel osv for å unngå straffen som er ringakt fra Bestyrelsen’s side. Bjørn Ole og Ronny ble historiske for noen år tilbake da de seilte AdventSeilasen i 2.4mR. Seilasen blir startet etter Gundermetoden hvor lavest ranking starter først, så første båt imål er vinner. «Fryd» startet iår sist og plukket alle konkurentene før målgang. Sist fra start først i mål.

I Stavanger er det fremdeles aktivitet i Breivika, og man jobber mest med å få til prøveseiling for interesserte. Vinden satte en stopper for det siste helgen i november men første helg i desember møtte 5 seilere for å teste ut hva en 2.4 er. Vi håper det kommer nye seilere i Stavanger ut av dette. Ellers har det blitt en offentlig hemmelighet at Trond Atle er på utkikk etter hockeykøller i karbon, og vi undres veldig på hva han skal bruke dem til. Det har også lykkes finne ut av at NOR 103 kommer med en litt uvant type pedaler til neste år.

Østlandet

Alle båtene hviler trygt innendørs i øst, selv om været så langt fint kunne gitt noen ekstra treningsøkter. Det jobbes stadig mot Bærum for å snekre et opplegg for 2017 sesongen. Tanken er å kjøre en vår og en høstserie med 2 seilaser på pølsebane hver onsdag. I Tønsberg er planleggingen av treningssamling og NC1 allerede i gang, og første utkast av NoR er allerede mailet ut til styret. Det kommer til å bli en veldig flott sesongstart i Tønsberg, med vakre Fjærholmen som base. Regattaområdet ser ut til å bli ved Teinebåene eller i Huikjæla. Ellers har Ole kjøpt NOR 123 av Steinar. NOR 124 går på verksted og blir ytterligere optimalisert før den blir lagt for salg. Som tidligere år vil det bli arrangert en vintersamling for seilerne på nyåret. Trond regattadebuterer med NOR 137 under Ruhr City Cup i slutten av mars. Der regnes det med å bli mellom 15 og 20 båter fra flere nasjoner.

Diverse

Det knytter seg stor spenning til neste års NM i Åsgårdstrand. De som seilte NC4 der i år fikk se et anlegg og baner som egnet seg ypperlig til 2.4 seiling. I tillegg var arrangementet på banen prikkfritt. Styrets ambisjoner for 2017 er 30 båter i NM, et mål som er fullt mulig å oppnå med litt innsats i alle regioner når vi nå også ser økt aktivitet i de fleste regioner. Vi vet alle at vi «får» 23-24 båter i NM uten å jobbe noe særlig for det. Det er ikke store innsatsen som skal til for å klare 7-8 båter til, men styret oppfordrer seilerne til å dra med seg andre og spikre NM allerede nå slik at vi oppnår å bli et av de større kjølbåt NMer neste sesong. Forøvrig ligger terminlisten allerede på web, og styret håper å se ekstra mange båter i alle NCer neste sesong etter at vi hadde en liten nedgang i år.

Når neste «Hva skjer’a» er på web, har solen snudd, årstallet er nytt og vi nærmer oss en ny sesong. En riktig god jul og godt nyttår ønskes alle 2.4mR seilere ?

Båter for salg

NOR 56 (Sødergren MKIII 1988) for kr 13.000 (se finn kode 82657101)
NOR 96 (Norlin MKIII 1998 – Bjørndahl) for kr 30.000 (se kjøp/salg forum)
NOR 131 (Norlin MKII 2015 – Charger) for kr 90.000 (se kjøp/salg forum)
NOR 134 (Norlin MKIII 2001 – Bjørndahl) for kr 38.000 (se kjøp/salg forum)

Share this Post