November – Hva skjer’a?

Bjorno/ november 3, 2016/ Vinter

Nordvest
Vinterserien er i gang og første seilas er allerede avholdt og ble vunnet av Ove Rørvik. 7 båter var på linjen og Pål var regattasjef. 2.4 hallen er flittig i bruk, og «varmerommet» innbyr fint til mekking nå som høstmørket har senket seg. NOR 81har fått så stor fart med de nye NEB seilene at kjølen sprakk i bakkant under seiling og etter iherdig pumping kom Sverre seg i land uten fare for senhøstes bad. Kjølen er nå reparert og båten klar for vinterserien. For øvrig har Geir Fosserud vært et friskt pust inn i 2.4 miljøet i Ålesund og er svært aktiv med NOR 135. Det ryktes også at enkelte seilere i Ålesund er lystne på flett ny båt fra Charger, og Pål er som vanlig aktiv med mystiske, spennende prosjekter på mekkefronten.
Østlandet
Seilerne i indre Oslofjord flytter i 2017 fra Røyken til Bærum seilforening. Man får nå et fast regattatilbud utenfor Sarbuvollen hver onsdag og det blir flere aktive båter. Det forsøkes også få til at seilerne i Tønsberg og indre fjord møtes et par søndager på vår og høst for felles regatta, gjerne i form av KM. Ellers er det klart at NOR 137 ankommer i feb/mars neste år, og Elisabeth Ihlen har allerede overtatt NOR 98. Bjørnar ble tidlig i november observert av en ikke navngitt los utenfor Hvasser med Optimisttrenerhatten sin på. Han kunne hinte om en aktiv sesong i 2017. En annen, ikke navngitt los har gjentatte ganger ringt førstnevnte los vedr terminlisten og sagt at han satser på å seile hele Norgescupen i 2017, så det vitner til å bli masse aktivitet i øst kommende sesong. Bekreftede rykter forteller og at Ole B. Eide har kjøpt en ekstra fin bursdagspresang til seg selv i år! Ole er nå eier av NOR 123, så dette blir spennende!!
Sørvest
På Karmøy har man endelig fått opp øynene på viktigheten av rekruttering. Ronny har tatt saken i egne hender og rekruttert innenfra. Poden heter Liam og ble født 23. oktober. Vi gratulerer 🙂 Ola Herje ble 1 november observert ved Karmøy seilforenings anlegg på Gofarnes. Om det er nerver før neste års NC der eller noe annen lyssky aktivitet vites ikke, men Karmøy viste seg frem med blankt hav og skyfri solnedgang, så vi håper han sprer ordet til resten av Ålesundsgjengen om hvor flott det blir med NC på Karmøy i 2017. Ellers har et par seilere fra sørvest (samt en fra øst) reist til Middelhavet på treningsleir…..Hva det trenes mest på er for oss ukjent, men vi tror de blir svært tøffe å slå i havneracet neste sesong dersom havnen har en pub i umiddelbar nærhet. Trond Atle går nye veier i eksperimenteringen og prøver seg på North UK seil neste sesong. Det blir spennende å se hvilke utslag det gir på farten. Det ryktes også at NOR 80 virkelig har fått opp farten denne høsten.
Diverse
VM 2017 avholdes i Sneek, Holland. Buzzen tilsier at det blir en anselig norsk kontingent som deltar. Allerede nå ryktes det om 5 båter fra Ålesund, 3 fra Østlandet og 1 fra sørvest. Vi tipper det kommer flere til etter hvert. Sekretæren deltok på det nystartede klasseklubbforumet som avholdt sitt første møte i NSFs lokaler på Ullevål, 26 oktober (15-20 klasseklubber var representert). Dette er et spennende prosjekt der målet bla er å få stemmerett på seiltinget for klasseklubbforumet (klasseklubber har i dag kun talerett på tinget), samkjøring av NMer, jobbe for bedre kompetanse hos NM arrangører og samarbeid på tvers av klasseklubbene. Et fyldigere referat fra dette møtet vil bli publisert etter hvert.
Båter til salgs
NOR 56 (Sødergren MKIII 1988) for kr 13.000 (se finn kode 82657101)
NOR 96 (Norlin MKIII 1998 – Bjørndahl) for kr 30.000 (se kjøp/salg forum)
NOR 131 (Norlin MKIII 2015 – Charger) for kr 90.000 (se kjøp/salg forum)
NOR 134 (Norlin MKIII 2001 – Bjørndahl) for kr 38.000 (se kjøp/salg forum)
Share this Post