NC 1 – Tønsberg

Ronnyt/ mai 12, 2017/ Rapporter fra regattabanen, Regattaer

Årets sesong åpnet i Tønsberg 1. mai helgen med treningsleir og påfølgende NC1. Hele 20 båter var påmeldt hvilket må sies å være meget bra, selv om det ble et par frafall før seilasene kom i gang. Svært hyggelig også med besøk helt fra Finland i Antti Kokkala i flett ny båt. 

Treningssamlingen startet med at deltakerne våknet til nordøstkuling, 1 grad og vannrett sludd. Det ble kjapt bestemt i samråd med trener Bjørnar om å ta teori i klubbhuset på Fjærholmen. Båtene fikk vugge pent ved brygga inntil videre. Dag to av samlingen var rake motsetning værmessig…. sol fra skyfri himmel og 5m/s fra nord. Det ble i hovedsak trenet på ulike rundinger samt treningsregattaer i Bjerkøsundet. Samlingen ble avsluttet med grilling i nydelig vær på Fjærholmen. 

Årets første NC åpnet med fantastisk vær og lett vind som økte betydelig på utover dagen. På det meste målte komitebåt kast på 10 m/s. Regattaen åpnet med en kansellert seilas, før arrangør dro til med hele 6 seilaser. Det ble lagt flotte baner med fin lengde, og arrangør justerte dem fortløpende ettersom vinden dreide mot sydvest. Bjørnar og Harald satte fort standarden, men Ola seilte også meget braog klokket to spikre denne dagen. Det var også rekkefølgen etter første dag med ganske mange poeng ned til de neste. Noen uhell ble det også, særlig på Førden som startet første seilas med grunnstøting og senere også kolliderte med Pål før start i seilas 5. Heldigvis ble kun bomfestet til Pål skadet, og en takk til Mona som hadde et nytt beslag liggende, og Eilert for å mekke slik at Pål ble klar til dag 2.  

Mandagen bød på samme, nydelige vær men med langt mindre vind på ca 2-3 m/s fra nordøst for de to seilasene som skulle seiles. Dette ble Førdens dag som klokket en spiker og en 2 plass. Bjørnar safet inn seieren i NC1 med en spiker og Harald safet inn 2 plassen med 3 poengs margin på Ola som fortsatte den gode seilingen med to 3 plasser denne dagen. Finske Antti Kokkala tok 4 plassen foran Eilert og Førden på 6 plass. 

Alt i alt en perfekt start på sesongen med god deltakelse. Vi ser frem mot neste NC… AIC i Ålesund i slutten av mai.

RESULTATER

 

Share this Post