Referat fra AiC

Bjorno/ mai 28, 2017/ Regattaer

Svenskene suverene i AIC, mens Harald vant NCen
 
Hele 28 båter var påmeldt til årets AIC/NC2 noe som er en dobling fra fjorårets regatta. Som vanlig hadde Hans Ekholm og Jan Nordin tatt turen fra Sundsvall, og Ålesunderne hadde stablet på beina 11 båter (som burde vært 12 siden Pål hadde seilt om han ikke hadde vært i konfirmasjon). Hyggelig også at så mange fra sørvest og øst hadde tatt turen til Ålesund.
Kristi Himmelfartsdag var særdeles våt og sørget for svært kalde og bløte seilere før båtene var rigget og klare for neste dags regattaer. Heldigvis var det varmt og godt i 2.4 hallen, og Tony disket opp med deilig gryterett.
Fredag opprant med flott vær men særdeles lure og skiftene vinder. Etterhvert ble banen lagt med kryssmerket i retning av en gjennomsnittelig vind i alle skiftene og første seilas var i gang. Svenskene tok raskt kommandoen i teten, mens samtlige nordmenn slet med å finne fornuft i skiftene. Etter at 2 seilaser var gjennomført gikk komitebåt inn til Nørvevika og seilerne fulgte etter. Det viste seg at de hadde hatt store problemer med å ta et svært samlet felt i mål på lens, og ville kansellere første seilas og endre banen. Det ble en del styr og diskusjon rundt dette, og rettmessig kom det en protest på at banen ikke kunne endres før for neste dag iht seilingsbestemmelsene. Resultatet ble at banen ble beholdt, men første seilas ble kansellert. Etter å ha kommet i gang igjen på vannet ble det kun avholdt en seilas til denne dagen. Etter første dag ledet Ola foran Sigurd. På kvelden ble det servert deilig bacalao fra Sverre Førdes kjøkken og loddet ut mange flotte premier fra våre sponsorer Sailtuv, Withmarine og Magne Klann.
Lørdag bragte nydelig sommervær, men fortsatt med de samme lure og skiftene vindene som dagen før. Til tross for dette klarte regattasjef Kjetil Poppe å arrangere hele 5 seilaser under vanskelige forhold, og skal ha stor kred for dette. Banen var også nå endret slik arrangør ville det dagen før. De skiftene forholdene ga store endringer i feltet i hver seilas, og poengmessig var det utrolig jevnt i toppen. At samtlige førsteplasser hele helgen var fordelt på 5 båter, og at vinneren av AIC og NC hadde null førsteplasser sier vel sitt. Det var jevnhet som ga uttelling, og det klarte Jan Nordin best. Bak ham kom landsmann Hans Ekholm, mens Harald måtte ta til takke med 3 plass men likevel seier i NCen. På topp 3 i NCen skilte det kun 2 poeng. Verdt å nevne er også Sigurd som periodevis seilte glitrende og hadde 2 spikre i samlingen. Dessverre ødela noen resultater på lørdagen det som kunne blitt en glimrende plassering.
Alt i alt en strålende helg i Ålesund, og vi gleder oss over den gode deltakelsen i årets NCer. Nå ser 7-8 nordmenn frem til VM i Holland, og snart kommer NM i Åsgårdstrand hvor vi denne gangen bør klare over 30 båter.
Til slutt må man gratulere 2 jubilanter under helgen i Ålesund. Trond Mele i NOR 112 fylte 60 år denne helgen, og Hans Ludvig Skjong i NOR 126 fylte 50 år. Vi gratulerer på etterskudd.
Share this Post