Hva skjer’a – desember og januar

Trond Sverre Førde/ januar 8, 2018/ Ukategorisert/ 0 comments

Vel overstått Jul og godt nyttår til alle 2.4 seilere 🙂 Solen har snudd….januar er godt i gang og sesongen 2018 er ikke håpløst langt unna lenger, og for de heldige på det milde vestlandet er den jo godt i gang allerede.

Nordvest : 

Lars Ove Seljebø har kjøpt NOR 131 av Bjørn Ole Gullichsen-Larsen, Arnt Kamperud har kjøpt NOR 112 av Trond Mele og gruppa har vokst ved at en ny kar, Inge Kristian Hansen, har kjøpt NOR 141. Flere kan komme med til våren. En del «snekring» foregår i hallen:  Arnts NOR 108 er på det nærmeste klargjort for salg som hyttebåt, med den gamle krybba fra NOR 108. Den rustfrie krybba fra NOR 108 tilpasses nå for NOR 138, som har fått målebrev, men langtfra er seilklar. Bølgebryteren på NOR 131 er skiftet ut. To gamle gelcoatskader på NOR 118 er reparert. Den gamle og litt defekte NEB-masta på NOR 117 er skrotet og båten har fått ny Superspar rigg og to storseil skåret for den mastetypen. Tegning, materialer og hjul er samlet sammen til bygging av en målegigg som vil gjøre det mye raskere å måle en 2.4 eller sette på målemerker som har falt av. Vinterserien går sin gang og med 5 seilaser og 2 strykninger leder fjorårsvinneren Trond.  Pål har skaffet seg «ris til egen bak» ved å brøyte før den siste seilasen slik at båtene skulle komme seg ned til krana.  Han falt voldsomt på glattisen, men håper at skuldra fungerer igjen til våren. Toppene i Charger har vært på besøk og holdt møte med hele gruppa. De første overraskende frostnettene viste at bunnskruer bør være skrudd ut i den kalde årstiden. Situasjonen ble reddet i tide. Gruppa har kommet i gang med tema på annethvert mandagsmøte. 40 interessante emner er listet opp. Søknader er sendt fra hver enkelt til ÅS om refusjon av utenbys regattaavgifter. De blir betalt av seilforeningen for å få medlemmer til å reise og få inspirasjon. Bra tiltak.

Sørvest :

Det seiles aktivt på Hafrsfjord, og det blir spennende å se hvordan miljøet i Stavanger utvikler seg ytterligere. Tydeligvis har man funnet den rette oppskriften på rekruttering hvilket gjør at de fleste av de 10 båtene er å se på fjorden når det seiles. Julebordsregattaen ble arrangert i slutten av november under friske forhold. På Karmøy har Bjørn Ole solgt NOR 131 til Ålesund, og seiler NOR 80 kommende sesong. Det ryktes også at BO har tenkt å pimpe 80 etter sesongen…vi gleder oss til å se. Ronny fikk dessverre den kjedelige opplevelsen av å se sin nylakkerte, strøkne båt ligge veltet på Gofarneset i begynnelsen av desember….kjipt etter så mange timers arbeid, men båten vil bli fikset og vi regner med se den like strøken igjen til sesongstart.

Østlandet :

Det er lite aktivitet på østlandet denne vinteren. De fleste båtene står godt lagret innendørs. Uten å kjenne detaljer, er vi spente på hva som foregår hos d’herrer Rolfsnes og Eide ift fiksing av eldre båter. Hovedfokus i indre fjord blir igjen å få til et ukentlig regattatilbud, både i Bærum og i Tønsberg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*