Referat fra NC1 – Hunnebostrand

Trond Sverre Førde/ juni 8, 2018/ Ukategorisert/ 0 comments

For flere av oss 11 nordmenn som tok turen til Hunnebostrand i år, kom sommeren som kastet på oss med hele 28 varmegrader ene dagen og for de av oss som har seilt hele vinteren ble dette en enorm men positiv opplevelse, for det er stor forskjell i å seile med tørrdrakt i 28 pluss enn i 5-6 minus.

Opplegget på treningsleiren fulgte de «vanlige normer» og trenerne gjorde god nytte for seg i det nesten 40 båters store feltet. Det er en god ide dette å ha treningssamlinger sammen med svenskene og det er å håpe de møter godt opp om vår samling om den blir noe av i 2019.

Årets første NC gikk under skiftende forhold, med jevn vind lørdag og lite vind søndag med start etter lang tids venting. Norske seilere viser at avstanden til de fleste svenskene er i ferd med å viskes ut og de beste norske er med helt i toppen. På første kryssmerket i regatta 1, var det 3 norske båter først rundt merket og de samme 3 hevdet seg i teten stort sett i alle seilasene.

Det var til slutt Harald som ble beste nordmann og vinner av NC1 etter meget jevn seiling.

Ola Herje

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*