Bjørnar vant sitt 9ende NM gull !

Trond Sverre Førde/ juni 14, 2018/ Ukategorisert/ 0 comments

De få hadde nok forestilt seg at årets NM i Ålesund kunne seiles i jollebukse og t-skjorte, men værgudene hadde visstnok bestemt seg å kaste glans over årets første NM i seiling som samtidig bød på ett av de største NM feltene i 2.4mR i Norge noensinne. For de som dro tidlig til Ålesund, ble det flotte treningsdager på vannet i strålende solskinn, 23-25 grader og 3-5 m/s fra vest. I NM var også AIC innlagt, og som vanlig var våre 2 svenske venner fra Sundsvall på plass.

Når NM dro i gang lørdag, hadde ikke været endret seg nevneverdig og regattsjef Marius Maaseide fikk arrangert alle de programfestede 8 seilasene uten problemer. Noen vanskelige vindskift bød imidlertid på store variasjoner i plasseringene, og etter lørdagens seilaser var det temmelig jevnt med Bjørnar i tet, 4 poeng foran Førden og 7 poeng foran Harald. På søndag var det enda større variasjoner i plasseringene og det sørget for at det ble uhyre jevnt i toppen. Før siste seilas hadde Bjørnar kun en 2 poengs ledelse. Han seilte inn til en 4 plass i den siste seilasen og berget dermed både NM gullet og AIC pokalen. Harald spikret denne seilasen og seilte seg opp til bronse, mens Eilert sikret seg sølvet. Båtene fra sølv til 4 plass sto på samme poengsum og det var individuelle plasseringer som gjorde forskjellen. Et velfortjent sølv til Eilert som seilte bunnsolid på søndagen og spikret 2 seilaser. Jan Nordin ble nr 2 overall i AIC.

Ålesunds seilforening leverte et fantastisk og prikkfritt arrangement, både til lands og til vanns. Også en stor honnør til 2.4 gjengen i Ålesund som mønstret hele 13 båter til NM gjennom utlån og lokale seilere i tillegg til den faste garde.

Gratulerer til alle medaljørene.

Resultater her

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*