Referat fra NC2 i Hunnebostrand

Trond Sverre Førde/ juli 18, 2019/ Ukategorisert/ 0 comments

Trening og seiling mot våre svenske venner er alltid både hyggelig og lærerikt. I år (som i fjor) var derfor treningsleir og NC2 lagt til vakre Hunnebostrand på Bohuslän. En stor norsk kontingent hadde som vanlig funnet veien til Sverige og talte ikke mindre enn 15 båter.

Treningssamlingen ble innledet med en ekstremt vindfull dag der de meste av aktivitetene ble holdt på landsiden. Derimot bydde fredagen på nydelige forhold som gav mange, flotte treninsregattaer. Trener var i år (som i fjor) dyktige Linda Rahm.

Første dag av rankingen lovet værforhold noe lignende torsdagen under treningen, med 9 m/s økende til 17 m/s utover dagen. Det ble på skippermøtet utnevnt en «komite» bestående av Stellan, Hasse og undertegnede, som kunne stoppe videre seiling om været ble for tøft. En seilas ble avviklet  på den «indre» banen før været ble nettopp det…tøffere, og enkelte båter hadde mindre skader i vindkast opp mot 13-14 m/s. Harald var spissest av de norske i denne første regattaen med en 2 plass.

Søndagen bydde på nydelig forhold og det ble seilt 4 seilaser på den ytre banen. Harald var igjen best av de norske, men totalt en 7 plass var en nedgang fra 2018. Svenskene var definitivt sterkere enn oss i år ift i fjor, og det krever vel en liten analyse på hvorfor. Svaret ligger vel i systematisk trening. Trond tok 8 plass bak Harald, men etter utregning ift norsk ranking tok Trond knepent seieren i NC2 foran Harald. Rune Nor-Hansen tok 3 plassen.

Neste år vil det bli forsøkt å legge samling sammen med svenskene i Norge.

NOR137  – Førden

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*