2.4 intervjuet med Bjørn Ole

Ronnyt/ februar 22, 2015/ Rapporter fra regattabanen

Da var det grunnleggeren av 2.4mR miljøet på Sør-Vestlandet sin tur til å svare for seg.bo
Hvordan ble du introdusert for 2,4mR?
Jeg så båten for første gang i et seilmagasin på begynnelsen av 90 tallet. Det skulle gå flere år før jeg fikk sett båttypen i virkeligheten. Jeg var i Marstrand i 1999 å seilte VM i X-99, og like ved Borgen låg det noen 2.4’er på land. Jeg var borte å kikket på dem flere ganger iløpet av den uken, og en ettermiddag var de utpå å seilte. Jeg fikk da prøvd båten for første gang, og bestemte med umiddelbart om at en sånn skulle jeg en gang ha!
Årene gikk, og jeg seilte X-99, Elvstrøm717 og 11:Metre. Etter hvert så fant jeg ut at hvis jeg skulle fortsette med seilingen så måtte jeg ha en båt jeg seilte alene, og da falt brikkene på plass. I 2008 startet jeg  å søkte rundt på nettet (trodde jo båten het mini12), og fant etter hvert en hjemmeside for Norsk 2.4mR Klubb. Siden var ikke særlig oppdatert, men jeg gjorde noen forsøk på å sende forespørsler til oppgitte e-postadresse. Jeg fikk aldri svar…..
I jakten kom jeg over to navn: Pål Kragset og Ola Herje. Jeg sendte mail til dem, og fikk svar etter noen timer. Det første de skulle ha avklart var om jeg var fra Ålesund eller hadde planer om å flytte dit:). Så begynte ballen å rulle……. Jeg fikk kjøpt NOR 47 (Haien) våren 2009 av Pål for en BILLIG penge. Båten var ikke komplett, men Pål sende med ei Snipe mast og resten av båten i deler. Jeg fikk montert sammen og fikset båten i seilbar stand. Pål var flink fra første stund til å forklare meg om klassen og design, så jeg visste hva jeg hadde kjøpt (innstegsbåt). Jeg seilte denne båten sommeren 2009 og fant fort ut at dette var gøy, og for å bli med videre måtte jeg ha en «skikkelig» båt. Jeg opprettet kontakt med Harald, og så gikk det unna. Jeg kjøpte da NOR 116 høsten 2009, og debuterte i klassen i Ålesund i AIC 2010. Jeg har etter det seilt alle NC/NM samt VM 2011 og Nordisk 2012 og 2014.
Hvilken båt seiler du og hva slags utstyr benytter du?
Jeg seilte NOR 116 t.o.m starten på siste race siste dag i VM i Ålesund 2011. Jeg var da i en kollisjon, og båten ble vraket. Jeg kjøpte da det som skulle bli NOR 125 høsten 2011. NOR 125 skulle jeg da få seile i 3 sesonger før jeg igjen var i en kollisjon høsten 2014. Nå venter NOR 131 på meg. Dette er en ny 2015 mod Norlin MK 3 fra Charger og den har i skrivende stund ennå ikke hatt saltvann under kjølen…..så det blir en spennende sesong å ta fatt på med ny båt! Jeg seiler North-seil, mest for det er det jeg alltid har hatt. Av utstyr så bruker jeg Velocitek og vindex.
Hva skal du seile i 2015 og hvilke mål har du satt deg?
Jeg skal få med meg alle NC (inkl. treningsleir i Sverige), Nordisk, NM og VM. Utenom dette håper jeg på  å få trent mest mulig for å bli kjent med den nye båten. Målsettingen er å kunne hevde meg blant topp 5 i NC, og kanskje vinne et enkelt race. Mitt forrige VM endte ca midt på resultatlista, årets VM håper jeg å være over midten og blant de 5 beste Norske.

Hvorfor mener du andre bør seile 2,4mR?

 

Fordi det er en utfordrende, leken, kjekk, følsom og en vakker båt! Jeg har seilt mye forskjellig opp gjennom årene…alt ifra Optimist, Europajolle, kjølbåter av ymse typer og opp til OD båter som Melges 24, X-35, 11:MOD osv… Jeg har landet i 2.4’en og der kommer jeg til å være. Jeg innbiller meg at man blir en bedre seiler av å seile 2.4, nettopp fordi man er alene og at båten er sofistikert. Den er utrolig morsom å seile samt det er et meget hyggelig miljø å være i. Jeg oppfordrer alle til å prøve!!

Share this Post